Kizárhatják a világbajnokságokról Oroszországot

Kizárhatják a világbajnokságokról Oroszországot

A Sky Sports News értesülései szerint az angol labdarúgó szövetség (FA) magánbeszélgetéseket folytatott az UEFA-val és a FIFA-val, és felszólította őket, hogy zárják ki Oroszországot a közelgő férfi világbajnokságon és női Eb-n.

Az angol, skót és walesi labdarúgó-szövetség hétfőn nyilvánosan megerősítette, hogy megtagadják a pályára lépést az orosz válogatott ellen – függetlenül attól, hogy megváltoztatott néven játszanak-e vagy sem.

A FIFA vasárnap bejelentette, hogy Oroszország egyelőre "Oroszországi Labdarúgó Szövetség" néven játszik majd mérkőzéseket, és használhatják országuk zászlaját, illetve a mérkőzéseken nem játszhatják le az orosz himnuszt.

Ez haragot váltott ki számos európai futballhatóság körében, akik úgy érzik, ezek az intézkedések nem elegendőek Vlagyimir Putyin ukrajnai agressziójával szemben.

A Bild értesülései szerint egyébként az UEFA hamarosan bejelenti, hogy kizárják a Szpartak Moszkvát az Európa-ligából. Az orosz csapat ellenfele a három magyar játékossal felálló, RB Leipzig lett volna a nyolcaddöntőben.