ITT AZ IGAZSÁG! Az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat! (OSZD MEG TE IS!)

ITT AZ IGAZSÁG! Az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat! (OSZD MEG TE IS!)

Ahogy az várható volt, a kampányhajrá közeledtével a Fidesz vezetése a legalsó küszöbre helyezte a megugrani kívánt értelmi szintet, és Halász János frakció-szóvivővel kimondatták a nyilvánvalót:

az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat, a fővárosban Karácsony Gergely, Szegeden Botka László, Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, továbbá Szombathely, Pécs, Salgótarján és a többi város ellenzéki polgármesterjelöltjei is betelepítenék a migránsokat.

Bár azt nem árulta el, hogy eddig miért nem telepítettek be ellenzéki polgármesterek bevándorlókat, és mi változik október 13-a után, az ellentmondás tisztázása sajnálatos módon elmaradt.

Ez a felvetés egyébként azért fontos, mert közben épp a fideszes városvezetők költöztetik be a külföldi vendégmunkásokat az általuk vezetett közösségekbe. Orosháza kormánypárti polgármestere, Dávid Zoltán lapunk kérdésére például készségesen elismerte, hogy az alacsony magyarországi bérszínvonal miatt jelentkező munkaerőhiány miatt hazánkba csábított gazdasági bevándorlókkal semmi baja nincs,

"nyilvánvalóan hosszabb távon is megtalálják itt a számításukat, ezek itt fognak lakást venni, itt fognak elhelyezkedni, itt fognak férjhez menni, megnősülni, családot alapítani, és itt gondolják a jövőjüket, mert van lehetőség munkára, és szükség van a munkájukra". 

Stummer János: "Ne fordulhasson elő, hogy míg a magyart utcára teszik, addig a külföldi vendégmunkás dolgozhat tovább"

A Jobbik alelnöke szerint meg kell akadályozni, hogy azok a cégek, amelyek már így is nagy arányban dolgoztatnak külföldi munkavállalókat, egy recesszió esetén a magyar dolgozókat küldjék el, s helyette a külföldit tartsák meg. A politikus emlékeztetett, a világ vezető gazdaságainak számító országok a válság jeleit mutatják, ennek hatása pedig már a hazai környezetben is érezhetőek.