A Jobbik Rogán Antalt keresi az autópályák „lenyúlása” mögött

A Jobbik Rogán Antalt keresi az autópályák  „lenyúlása” mögött

A Jobbik felszólította Rogán Antalt, hogy „lépjen elő a sötétből”, és válaszoljon a kérdésre: ő-e Tóni, aki Schadl szerint „normális volt”? A kabinetfőnöke volt-e Ádám, a kijáróember, és ha igen, milyen felhatalmazás alapján tárgyalt a végrehajtói kar elnökével? Valóban az autópálya-koncesszió volt-e a „körvonalazódó, nagyobb történet”?

A néppárt azokra a lehallgatási jegyzőkönyvekre utalt, melyek szerint a Völner-Schadl ügyben az autópályákat érintő koncessziós kiszervezések is szóba kerülhettek.

A Jobbik szerint Orbán rendszere úgy működik, hogy aki a korrupciós pénzeket szállítja az igazságügyi minisztériumba, akinek gyakori bejárása van a Miniszterelnöki Kabinetirodába, annak szabad az út, rá nem vonatkoznak azok az „unalmas” közlekedési szabályok, mint egy becsületes munkából élő átlagemberre – mutattak rá arra, hogy ha „a maffiaállam egyik caporegime-je – aki történetesen a végrehajtói maffia feje – kék villogós autóval suhan a buszsávokban, csak a jéghegy csúcsa”

A lehallgatási jegyzőkönyvnek egy „érdekesebb része” szerint Tóni, Barbara és Ádám voltak azok, akikkel a végrehajtófőnök rendszeresen tartotta a kapcsolatot. A jegyzőkönyv nem erősíti meg, hogy Rogán Antalról, a feleségéről és a kabinetfőnökéről van szó, de talán nem lő mellé nagyon, aki rájuk gondol – írta a párt közleménye, hozzátéve, akárkivel ugyanis ma Magyarországon aligha lehet egyeztetni egy olyan „körvonalazódó, nagyobb történet”-ről, ahol ugyan „a harmincöt év nem megy, de egy tíz, húsz évvel kiudvarolható ez a történet”.

Egyetlen dologról tudunk, ami 35 évre szólna, és összekötheti Rogán minisztériumát a korrupciós botrányba keveredett Völner Pál köreivel, és valóban egy „nagyobb történet”: ez nem más, mint az autópálya–koncesszió – írták.

„Elképzelni sem merjük, hogy kormányzati segítséggel bűnözők készülnek (vagy készülhettek) rátenni a kezüket 35 évre 2000 kilométernyi magyar úthálózatra, és a jövőben – kormányváltástól függetlenül – egy magáncég dönthet arról, hogy ki épít autópályákat és autóutakat Magyarországon. Titkosítva mindezt 10 évre, hogy ki ne derüljön, miért is éri meg ez nekünk…”

A Jobbik kíváncsian várja a belügyminiszter megfejtését nemcsak arról, hogy milyen alapon járkálhat valaki a buszsávban kék villogóval mindenfajta jogosultság nélkül, de arról is, hogy kitől és milyen alapon kaphatta vissza a bevont "engedélyt”. Emellett felszólították Varga Judit igazságügyi minisztert is, hogy ne bujkáljon, álljon elő a farbával: mit tudott helyettese, Völner Pál ügyeiről és a kormányt átfonó maffiáról?