Közös siker! Bakondi György ma már nem lódított az illegális bevándorlók számáról

Közös siker! Bakondi György ma már nem lódított az illegális bevándorlók számáról

Kellett hozzá némi nemzetközi segítség, de ma már eljutottunk addig, hogy Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nem hazudik az illegális bevándorlók számáról a köztévében. Pedig ma este is az állami hírcsatorna vendége volt, és fel is dobták neki a labdát, de a laszti végül messzire gurult. 

Emlékezetes, a tegnapi Kormányinfón Bakondi főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök volt kénytelen saját meghazudtolni, amikor az AP-nek elismert, igazából fogalmuk sincs, hogy hány illegális bevándorló van a határunknál, azt sem tudják, mennyien próbálták meg tiltott módon átlépni a határt, mert azt nem számolják.

A kormány csak azt számolja, hány alkalommal történik kísérlet. 

Azt persze már nem tette hozzá, hogy aztán ezt a számot úgy mutatják be a köztévé nézőinek, mintha a magyar hatóságok valóban megállítottak volna idén több mint 110 ezer migránst.

A köztévé buktatta le, ahogy a kormánypropaganda csal a migrációs számokkal

A köztévé a ma reggeli Ma reggelben egészen durván alávágott a hivatalos migráns-politikának, főleg a Bakondi György-féle kommunikációnak. Történt ugyanis, hogy a lengyelországi helyzet kapcsán szóba került a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának tegnapi közlése, miszerint "több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást".

De úgy néz ki, a horrorkommunikációban is változás állt be, Bakondi Györgytől most csak ennyire telt a kínos Kormányinfó után: a magyar határon jelentős a határsértők okozta nyomás, 2015 óta idén a legmagasabb az elfogott határsértők száma, továbbá körülbelül 1200 ember ellen indítottak embercsempészés miatt eljárást.