Balczó Zoltán: Mi a bántóbb egy politikus esetében, ha ficsúrnak minősítik, vagy ha hazaárulónak?

Balczó Zoltán: Mi a bántóbb egy politikus esetében, ha ficsúrnak minősítik, vagy ha hazaárulónak?

Én el tudom fogadni, hogy egy felszólalásban ilyen kemény kifejezés is elhangozzék, csak a mércével van gondom. Mi a bántóbb egy politikus esetében, ha ficsúrnak minősítik a Parlament plenáris ülésén, vagy ha hazaárulónak? Az előbbi büntetendő, az utóbbi nem?

Balczó Zoltán a Facebook-oldalán reagált Kövér László hétfői döntésére. A házelnök ismét megvonta a szót Jakab Pétertől miután a Jobbik elnöke parlamenti felszólalásában először a kormánypárti képviselőkre - majd közvetve Kövér Lászlóra is -, a ficsúr megnevezést használta.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/9nvoJsLoAZo.jpg?itok=XAeL0I5E","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=9nvoJsLoAZo&ab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Ezzel kapcsolatban csak egy kérdést tennék fel: képviselőket hazaárulónak minősiteni az Országgyűlés plenáris ülésén megengedett, ficsúrnak (piperkőc, nyegle) nevezni szankcionálandó?

A Jobbik országgyűlési képvselője felidézte, hogy az első Orbán kormány idején az 1998-2002-es cikkus kezdetén éppen Kövér László nevezett hazaárulónak szocialista képviselőt, amit az MSZP képviselőcsoportja kifogásolt, és az Ügyrendi bizottsághoz fordult. Kezdeményezték, hogy úgynevezett eseti állásfoglalásban ítéljék el a hazaárulózást. A testület fideszes többsége az állásfoglalásában ezt nem tette meg, amit utóbb a plenáris ülés is megerősített, vagyis legitimálta a hazaárulózást.

Balczó Zoltán közölte, igyekszik elkerülni személyek közvetlen elítélését, ezért inkább a cselekedetük minősítését vállalja.

Ezt a következő példával tudom  illusztrálni: Ahogyan Orbán Viktor kiszolgáltatja Magyarországot a kommunista Kína világhatalmi érdekeinek, az hazaárulással ér fel

- jelentett ki közösségi oldalán Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Lapunk tegnap összegyűjtötte azokat a fideszes személyeskedő és sértő hozzászólásokat, bekiabálásokat, ami után semmilyen szankció nem következett.