Balhé Ankarában: dulakodni kezdtek ukrán és orosz küldöttek egy tanácskozáson

Balhé Ankarában: dulakodni kezdtek ukrán és orosz küldöttek egy tanácskozáson

Összeverekedtek egy zászló miatt.

Dulakodni kezdtek az ukrán és az orosz delegáció tagjai a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Szervezete (BSEC) Ankarában tartott közgyűlési tanácskozásán - derült ki abból a videofelvételből, amelyet Olekszandr Marikovszkij ukrán tisztségviselő osztott meg a közösségi médiában.

Az MTI azt írja, a csütörtökön közzétett felvételen az látható, hogy Marikovszkij ukrán zászlóval a kezében az egyik orosz delegált mögött áll a közös fotózkodás idején.

Egy ponton az orosz küldött kikapja a kezéből a zászlót, majd az ukrán erre az orosz delegált után megy, hogy visszaszerezze a zászlót, és megüti a férfit.

Az ankarai orosz nagykövetség tájékoztatása szerint az orosz küldöttet elővigyázatosságból kórházba szállították - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség. A nagykövetség "felháborítónak" minősítette az esetet.

Mustafa Sentop, a török parlament elnöke a Twitteren

elítélte és elfogadhatatlannak nevezte "ezt a provokatív viselkedést, amely megzavarta azt a békés közeget, amelyet Törökország igyekszik biztosítani".

Pénteken Isztambulban tárgyal az ukrán, az orosz és a török védelmiminiszter-helyettes a fekete-tengeri gabonaszállításokat lehetővé tevő megállapodásról.

(Címlapkép: Twitter)