Tiborczé lesz a Gellért Szálló (is)

Tiborczé lesz a Gellért Szálló (is)

A Gellért korábban Tiborcz üzlettársához, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek Csoporthoz került és a közel 9 millirádos adásvételt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank finanszírozta.

Megállapodást kötött a Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, és a hotel korszerűsítéséről

- értesült a portfolio.hu.

Az egy éve zárva tartó védett épületet műemléki értékeinek megóvásával korszerű ötcsillagos hotellé alakítanák.

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a Gellért Szálló a BDPST Group érdekeltségébe kerül. A tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a fürdő területét az átalakítás nem érinti. A Gellért Szálló felújításánák fejlesztője a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. lesz.

A 444.hu felidézi, hogy a szállodát a korábbi üzemeltető Danubius hotel 2019-ben adta el a Tiborcz Istvánnal szoros üzleti kapcsolatban álló Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoportnak. A hotel eladását akkor nyilvánosan is bejelentették, a Direkt36 pedig kiderítette, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta. A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott.