Belőled jó műkörmös válna? (x)

Belőled jó műkörmös válna? (x)

Régóta tervezgeted, hogy valami újat tanulnál? Unod a jelenlegi szakmád, nem érzed benne már a kihívást, vagy épp ellenkezőleg, minden napot kínként élsz meg? Alig várod, hogy hétvége legyen, és legalább két napig ne kelljen bemenni?

Sajnos bármikor adódhat olyan helyzet, ami még a legjobb szakmát vagy legjobb munkahelyet is rémálommá változtatja, de az igazi kérdés ilyen esetekben az, hogy mit teszel azért, hogy megoldódjon a helyzet.

Első lépés: tanfolyam

Ha már egy ideje kacérkodsz a gondolattal, hogy a körmök mestere legyél, akkor vágj bele a Tanfolyam.hu műkörmös tanfolyamába, amelyet alapfokú iskolai végzettséggel már meg is tehetsz, és az ország tucatnyi városában kezdheted meg a képzést tantermi keretek között!

Természetesen nem árt tudni, hogy neked való-e ez a szakma, de ha tisztában vagy azzal, hogy mit csinál egy műkörmös, akkor meg tudod ítélni, hogy szívesen csinálnád-e te is nap mint nap azokat a feladatokat. A műköröm felépítése, a kézápolás, a manikűr, a körmök esztétikus díszítése mind-mind nagyon izgalmas feladat, és rendkívül alapos szaktudást igényel, de ez még korántsem elég ahhoz, hogy jó műkörmös váljék belőled.

Ahhoz ugyanis szükséged lesz néhány személyiségjegyre: a jó kézügyesség és a kreativitás talán nem is kérdés, de fontos az is, hogy szót érts az emberekkel. A vendégeid között mindenféle ember felbukkan majd, és a te feladatod lesz megtalálni velük a hangot.

Emellett persze szükséged lesz jó adag kitartásra, hiszen akár napi 8-10 órát is görnyedni fogsz az asztal felett, és lényeges, hogy igényes légy a tiszta, szép és rendezett környezetre. Talán meglepő, de a csapatjátékos szellem sem utolsó, hiszen nem biztos, hogy egyedül fogsz dolgozni egy helyiségben.

Második lépés: munkavállalás

Ezzel el is érkeztünk a sarkalatos kérdéshez: hol fogsz dolgozni? Ha végigsétálsz akár csak egy kisebb város utcáin, számtalan szépségszalont láthatsz. Akad, amelyikben egyedül dolgozik egy műkörmös, de a leggyakoribb mégiscsak az, amikor egy körmös, egy pedikűrös és egy kozmetikus összefog, és csapattá verbuválódik.

Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei, de azt csak te tudhatod, hogy neked melyik felel meg jobban. Persze dönthetsz úgy is, hogy egy szálloda wellnessrészlegén helyezkedsz el, de van lehetőség szépségfarmokon is munkát vállalni.

A jövőd ma kezdődik

Nem szeretnénk túl nagy szavakkal dobálózni, de minden egyes nap, amikor nem teszel azért, hogy a jövőben jobb munkahelyi helyzetet teremts magadnak, kész pazarlás.

Minél később lépsz a tettek mezejére, annál később fogod tudni megszüntetni a jelenlegi áldatlan állapotot. A munkahelyeden töltöd a napod harmadát, rosszabb esetben még többet is akár, így ha a napjaid harmad rosszul telik, az azért elég meghatározó. Pont annyira, hogy akár az egészségedre is hatással legyen, ezért nem árt komolyan venni a helyzetet!