Bemutatták a Jobbik ferencvárosi polgármesterjelöltjét, a közbiztonságot és a köztisztaságot is rendbe tenné

Bemutatták a Jobbik ferencvárosi polgármesterjelöltjét, a közbiztonságot és a köztisztaságot is rendbe tenné

A Jobbik főpolgármester-jelöltje csütörtökön bejelentette, kit indít a párt Ferencvárosban a 2024-es önkormányzati választáson.

Szilágyi Zsoltot indítja a Jobbik-Konzervatívok közössége polgármesterjelöltnek, mert meggyőződésünk, hogy ő valós, polgári és konzervatív, s olyan városvezetési alternatívát tud nyújtani. amely a mindennapok húsbavágó kérdéseiről szól

- mutatta be Brenner Koloman a IX. kerület jobbikos polgármesterjelöltjét, szlogenje nyomán felszólítva: tegyük rendbe Budapestet itt, Ferencvárosban is!

A főpolgármester-jelölt Brenner elmondta, komoly visszajelzéseket kapott, hogy az a típusú polgári, a szabadság és a rend jó egyensúlyára épülő politika, amely a budapestiek legfontosabb kérdéseit érinti, jelentős támogatást élvez az emberektől.

Itt, Ferencvárosban is az embereket a közlekedéskáosz, a közbiztonság és a köztisztaság helyzete érdekli

- emelte ki, megjegyezve, az is érdekli őket, a megválasztott politikusok valóban a közjó érdekét nézik-e.

Szilágyi Zsolt azzal kezdte, hogy a kerületben a közlekedés kapcsán tavaly Karácsony Gergelynek beadtak egy ezrek támogatta petíciót, hogy az 51-es villamos végre alacsony padlós lehessen. A főpolgármester mellett Tüttő Katával és a BKK vezérigazgatójával is beszélt ez ügyben. Szilágyi elmondta, ígéretet kaptak, hogy 20 járművet lecserélnek, és reméli, hogy így is lesz.

A közbiztonság kérdésében arról beszélt, nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek védelme érdekében a kamerarendszert fejleszteni lehessen.

A meglévő 150 kamera révén egyszer ő maga is el tudott csípni egy pedofil elkövetőt, a rendőrök pedig perceken belül megérkeztek

- számolt be az ellenzéki politikus, aki a lépcsőházakban is 21. századi, felhős alapú kamerarendszert szorgalmaz.

Szilágyi a köztisztaság témájában kiemelte a nyilvános vécék hiányát, pedig azok kellenének játszóterekre is, de a kerületben és egész Budapesten szintén szükségesek. Elsősorban a Tinódi parkban tervez egy ingyenes, öntisztító illemhelyet, de minden parkba elhelyezik ezeket, pelenkázókkal együtt.

A jobbikos jelölt a lakhatás problémájáról elmondta, a IX. kerületben nem épültek ingatlanok az elmúlt időben.

33 milliárd forintos költségvetése van Ferencvárosnak, és minden évben tellett volna legalább egy ház megépítésére vagy több ház felújítására

- jelentette ki Szilágyi, jelezve, az átvett 8 milliárdos plusz forrást nem erre fordították az önkormányzatban. Azt mondta, megválasztása esetén legalább 1-2 új ház építését érné el a kerületben.

Arról is szólt, jó lett volna, ha az atlétikai vb fejében a Diákváros is megépül, hisz rengeteg fiatal, egyetemista tudott volna ott szállást kapni a nagyon drága albérletek és lakások helyett.

Akár 8 ezren lakhattak volna a Diákvárosban, de a rossz tárgyalások miatt ez meghiúsult.

Ferencváros és a Fradi 1899 óta egy - emlékeztetett Szilágyi Zsolt, aki a focicsapat politikamentes támogatását és az utánpótlást hangsúlyozta. Épp ezért szerinte a futball, vagy más sportág utánpótlását támogatnia kell az önkormányzatnak. Arra is kitért, hogy elérhetővé tenné az MVM Dome sportcsarnokét és az atlétikai stadiont is a tömegsport számára.

(Címlapkép és fotók: Brenner Koloman és Szilágyi Zsolt - Béli Balázs/Alfahír)