Bencsik András nem szarozott, leírta, hogy a Fidesznek nincs programja

Sőt, már egy "Folytatjuk!"-ra se futja.

A Ki mit ígér? című, rendkívüli izgalmakat tartogató publicisztika ellenzékekéző fele még inkább csak bemelegítés, amiben megtudhatjuk, hogy a kétfarkúak "örök élet, ingyensör" programja mekkora hülyeség, plusz kapunk egy csomó szalmabáb érvet, amit soha, egyetlen párt sem mondott, de ez nem is baj.

Ez csupán vérszegény kísérlet némi iróniára, a kínos beismerés előtt, amit érdemes szó szerint idézni:

"És mit ígérnek a kormánypártok? Nem könnyű erre válaszolni. Ha beüti az ember az internetes keresőbe, hogy "Fidesz" és "program", akkor nem talál semmit. Így maga kénytelen következtetni: folytatjuk, amit elkezdtünk."

Tehát 2018-ban még annyi fáradtságot sem vesz a Fidesz, mint amennyit négy évvel ezelőtt, a választókat pedig még egy nyomorult "Folytatjuk!"-kal sem tiszteli meg.

A "keményen dolgozó kisembernek" már ezt is csak oda kell képzelnie.

És, hogy mi lesz a folytatás? Bencsik András sejtése szerint az, hogy nem jön több migráns, hála - ez egyébként a Jobbik által javasolt - határkerítésnek, és gazdasági eredmények is lesznek. Tessék nagyon-nagyon erősen megkapaszkodni, mert ez húzós lesz:

"Az eddigi mérsékeltnek látszó, de vitathatatlan gyarapodás folytatódik. Remélhetőleg, bár erről így konkrétan nem esik szó."

Szóval a Fideszben már arra a minimális parasztvakításra sem veszik a fáradtságot, hogy legalább azt ígérjék: jobb lesz. Azért azt el kell ismerni, hogy ez egy teljesen új szint, de a főszerkesztő urat nem ingatják meg ilyen könnyen a renitens gondolatai, és gyorsan hozzáteszi:

"Szakértők azonban elmondták, a magyar életszínvonal tíz év alatt elérheti az uniós átlagot, húsz év alatt az osztrák átlagot. Ez azért nem rossz, és az időtávlat is reálisnak látszik."

Tetszik érteni? Eltelik még kb. annyi idő, mint a rendszerváltástól a jelenünkig, oszt' majd akkor jó lesz, megmondták a szakértők is.

Más szakértők pedig arról értekeznek, hogy ha pár éven belül nem temetjük be valahogy a kelet-nyugat irányú európai bérszakadékot és nem készülünk föl a XXI. század és a digitalizáció jelentette kihívásokra, akkor már nem lesz tíz-húsz évünk.

"Valahogy mozgósítani kellene, az eddiginél is jobban a jó szándékú, hazájukat szerető embereket"

- fogalmazza meg legfőbb vágyát Bencsik, akivel ebben egyet is tudunk érteni, és csak remélni tudjuk, hogy minél több, hazájáért, nemzetéért és jövőjéért aggódó választópolgár megy el szavazni április 8-án, akik szavazatukkal kifejezik, mennyire szeretnék maguknak és gyermekeiknek azt a latin-amerikai vagy fekete-afrikai sorsot, amit a Fidesz szán a magyarságnak.