A biztonságos fővárosi tömegközlekedés érdekében kezd aláírásgyűjtésbe a Jobbik

A biztonságos fővárosi tömegközlekedés érdekében kezd aláírásgyűjtésbe a Jobbik

Számos esetben láthattunk olyan felvételeket, ahol a BKK járművein utasokra, sofőrökre támadnak, de lopás és rablás is sokszor előfordul.

A Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke felhívta a figyelmet, hogy naponta 2200 járat indul útnak Budapesten.

Ezek közül a mögöttünk látható 4-es-6-os vonalán 330-350 ezer utasszámmal számolnak naponta. Azok az emberek akik bérletet vesznek mindenképpen jogosultak - az utazási feltételek mellett - a biztonságos körülményekhez

- mondta Keresztesy Gergő, aki szerint ez a feltétel nem biztos, hogy minden esetben teljesül.

A Jobbik IT elnöke felidézte, számos esetben láthattak olyan felvételeket, ahol a BKK járművein utasokra, sofőrökre támadnak, de lopás és rablás is sokszor előfordul.

Ezért levélben fordulunk Budapest főpolgármesteri hivatalához, a BKK-hoz és a kormányhoz, mivel van egy kidolgozott javaslatunk arra, hogy miként képzeljük el a biztonságos tömegközlekedést Budapesten

- közölte a Jobbik IT elnöke.

Ennek lényege Beleznay Zsuzsanna szerint, hogy a legforgalmasabb tömegközlekedési eszközökön 0-24 órában járőröző biztonsági szolgálat segítse a biztonságos utazást. 

Terézváros alpolgármestere felidézte, hogy a BKK korábban többször akciózott a járőrökkel és ilyenkor az volt a fővárosiak tapasztalata, hogy egy időre javult a biztonság és tisztábbak voltak a járművek is.