Több mint egymilliárdos kárt okoztak a viharok

És ez csak egy biztosító.

Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz ebben az időszakban közel 6000 esetről érkezett bejelentés, megközelítőleg egymilliárd forint értékben. A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt. De Makót és Szegedet is sújtotta a vihar, hasonló mennyiségű kárbejelentéssel.
A nyár sajnos nemcsak a kikapcsolódásról szól, sokaknak okoz komoly fejfájást az ilyenkor jellemző kiszámíthatatlan időjárás: leginkább május elejétől augusztus végéig fordulnak elő a hirtelen lecsapó, viszonylag rövid ideig tartó, nagy mennyiségű csapadékkal és erős széllökésekkel járó viharok. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyébként a kora nyári, illetve nyári hónapokban 100 ezer körüli káreseményt jelentenek.

A biztosítóhöz a hónap első felében közel hatezer kárbejelentés érkezett, a nagy részük lakossági vagyonkár, de mezőgazdasági és ipari bejelentések is érkeztek. Jó részük viharkár, de a jég és a villámlás is számos káresetet okozott, leginkább érintett megyék: Pest megye, Bács-Kiskun és Csongrád megyék.