Szorul a hurok: Boldog István egyik vádlott társa mindent bevallott a bíróságon

Szorul a hurok: Boldog István egyik vádlott társa mindent bevallott a bíróságon

A fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István tárgyalásának mai ülésen már ítéletet is hirdettek G. Vanda ötödrendű vádlott esetében, aki Boldog táskás emberének, K. Péternek volt az asszisztense, és a vád szerint bűnsegédként kenőpénzeket vett át és juttatott célba - számolt be róla a 444.hu.

A portál szerint

G. Vanda a bíróság előtt mindent beismert, amit a vádiratban felhoztak ellene.

Az utolsó szó jogán pedig csak annyit mondott, sajnálja, ami történt, már megbánta, és fel sem fogta a helyzet súlyosságát, amikor átvette a pénzeket. Bár nagy szerepe nem volt a közbeszerzések manipulálásban, G. Vanda több hónapig volt előzetesben, miközben Boldog István elsőrendű vádlottként végig szabadlábon védekezhetett.

A bíróság bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és versenykorlátozó magatartás közbeszerzési eljárásban miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, amit 5 évre felfüggesztettek, emellett - teszi hozzá a 444.hu - 400 ezer forint pénzbírságot is kapott. De mivel az ügyészség letöltendő börtönért és súlyosabb pénzbüntetésért fellebbezett, ez az ítélet nem jogerős, a végső szót a Fővárosi Ítélőtábla mondja ki.

Simonka és Boldog is nyugodtan készülhet a bírósági tárgyalásra, nem lesznek képviselőjelöltek

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a két bajba került fideszes országgyűlési képviselőnek, Simonka Györgynek és Boldog Istvánnak nem fog fájni a feje a 2022-es kampány miatt: Orbán Viktor nem indítja el őket a választókörzetükben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott Boldognak és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik, hogy bűnszervezetet működtettek és kenőpénzt fogadtak el. Ők azonban ezt nem fogadták el, ártatlannak vallották magukat, így velük szemben még folytatódik az eljárás a Fővárosi Törvényszéken.