Simonka és Boldog is nyugodtan készülhet a bírósági tárgyalásra, nem lesznek képviselőjelöltek

Simonka és Boldog is nyugodtan készülhet a bírósági tárgyalásra, nem lesznek képviselőjelöltek

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a két bajba került fideszes országgyűlési képviselőnek, Simonka Györgynek és Boldog Istvánnak nem fog fájni a feje a 2022-es kampány miatt: Orbán Viktor nem indítja el őket a választókörzetükben. 

Kubatov már lemondott Boldog Istvánról és Simonka Györgyről

Az én személyes véleményem az, hogy bölcsebb lenne, ha a közösségünk érdekében hagynák, hogy más induljon helyettük - mondta Kubatov Gábor a Mandinernek adott interjúban arra a kérdésre válaszolva, hogy a büntetőeljárás alatt álló Boldog István és Simonka György újra elindulhat-e a Fidesz színeiben a 2022-es országgyűlési választáson.

A hvg360 összeállítása szerint két hét múlva kezdődnek a fideszes alapszervezetknél a csoportülések, amely folyamatnak a vége a novemberi tisztújítás lesz. 

A portál információi szerint a 106 körzet körülbelül ötödében nem dőlt még el, hogy ki indulhat, januárra véglegesítik a listát (ugyanakkor Simonka és Boldog pere már idén folytatódik). 

Szintén ebből a cikkből derült ki, hogy Novák Katalin bukni fogja az alelnöki pozícióját, nem azért, mert elégedettlen vele a főnöke, vagy mert, nő - az ok, hogy a hagyományok szerint egy miniszter nem lehet alelnök a Fideszben.