Újabb fideszes politikus kerülhet bíróság elé - Polt Péter kikérte Boldog István mentelmi jogát

Újabb fideszes politikus kerülhet bíróság elé - Polt Péter kikérte Boldog István mentelmi jogát

Börtönkoalíció. 

"Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére"

- közölte az ügyészség csütörtök délután.

A fideszes országgyűlési képviselő nagy pácba is kerülhet, ugyanis a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán gyanússá vált, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

"A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült"

- rögzítik.

Koronavírus és kétharmad

Csányi Tamás, Boldog István körzetében élő jobbikos országgyűlési képviselő az üggyel kapcsolatos több részlet nyilvánosság előtti feltárásában segédkezett, így nem meglepő, hogy örül a legfőbb ügyész döntésének, és reményét fejezte ki, hogy a bűnös elnyeri méltó büntetését. A politikus abban is bízik, hogy a Parlament megszavazza a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. 

De vajon szerinte kitart-e a fideszes kétharmad 2022-ig (hiszen Simonka György ellen már megindult a bírósági eljárás)? Csányi Tamás ebben a kérdésben már kevésbé optimista. A koronavírusra hivatkozott felhatalmazási törvény ugyanis a járványhelyzet végéig fenntartja az ítélkezési szünetet, így viszont félő, hogy egyik ügyben sem lesz jogerős ítélet a következő országgyűlési választások előtt. 

Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség

- emlékeztet az ügyészség. 

Simonka György nem kért védelmet Orbán Viktortól, pedig egy titokzatos befolyásos csoport áldozata lett

A többek között költségvetési csalással megvádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György az Oroscafénak adott egy exkluzív interjút, miután lezajlottak ügyében az előkészítő tárgyalások. Félelmetesnek nevezte a tárgyalást, mert még sohasem ült a vádlottak padján.

Ahogy az ismert, a Fidesz-frakció másik tagja, Simonka György ügye is a bíróság elé került. Amennyiben Simonka (Békés megye 04. oevk) és Boldog (Jász-Nagykun-Szolnok megye, 04. oevk.) ügyében esetleg elmarasztaló ítélet születik, két időközi országgyűlési választásra is sorra kerülhet 2022-előtt