Simonka György nem kért védelmet Orbán Viktortól, pedig egy titokzatos befolyásos csoport áldozata lett

Simonka György nem kért védelmet Orbán Viktortól, pedig egy titokzatos befolyásos csoport áldozata lett

A többek között költségvetési csalással megvádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György az Oroscafénak adott egy exkluzív interjút, miután lezajlottak ügyében az előkészítő tárgyalások. 

Félelmetesnek nevezte a tárgyalást, mert még sohasem ült a vádlottak padján. De továbbra is magabiztos, annak ellenére is, hogy szerinte az ellenzéki média már elkönyvelte, hogy bűnös, emiatt

"soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban."

A 444 beszámolója szerint azt is kijelentette, hogy a "hosszú története" jó pár évvel ezelőtt kezdődött, és egy meg nem nevezett, ám "igen befolyásos csoport" áldozatának tekinti önmagát és társait. Ám leszögezte:

nem kérnek kegyelmet, nem kérnek védelmet, "semmiféle befolyásgyakorlást, egyszerűen megelégszünk az igazsággal."

Simonka György magabiztossága csak egy felvett póz

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és 32 társa elleni per előkészítő ülése, és egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a 70 ezer oldalas perirat nagyon-nagyon hosszú, illetve hogy a kormánypárti politikus magabiztos, sőt, inkább áldozatként mutatta be magát a sajtó előtt.

Simonka szerint az ügy a munkája és az egészsége rovására ment. 

"Engem például asztmával kezeltek, mert köhögtem sokat"

- közölte

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e az ellene folyó eljárásról Orbán Viktorral, Simonka úgy válaszolt, hogy

"aki ismer engem az tudja, hogy nem kérek védelmet. (..) Amiről Orbán Viktor elnök úrral beszéltem, az nem más mint az orosháziak tanuszodája, a szentesi út. És még sok olyan projekt, amiket megígértünk a választóknak, de még nem készült el."

Simonka György péntek délután munkába állt, s egy fehér tollat a kezében tartva, láthatóan kedélyesen osztja meg terveit munkatársaival, három nővel, és két férfival, akik szintél tollal a kezükben figyelik a főnöküket, jobb felső sarokban egy szobanövény

Címlap Simonka György péntek délután munkába állt, s egy fehér tollat a kezében tartva, láthatóan kedélyesen osztja meg terveit munkatársaival, három nővel, és két férfival, akik szintél tollal a kezükben figyelik a főnöküket, jobb felső sarokban egy szobanövény Most már bizonyos, ha nem a Borkai, hanem a Simonka-ügy előzte volna meg a 2019-es önkormányzati választásokat, akkor abból nem kovácsolt volna ekkora tőkét az ellenzéki oldal.