"A női politikusok viszik a prímet a primitívségben"

Végre Boross Péter is megszólalt. Nem is maradt el a válasz.

Boross Péter emelkedett és színvonalas szavai természetesen nem maradtak visszhang nélkül, sőt, olyannyira jól sikerültek, hogy az ellenzéki pártok ismét közös közleményben tiltakoztak az Antall-kormány egykori belügyminiszterének szavai miatt.

"Nyugati pénzzel a háttérből le akarják bontani még a hagyományos társadalmi szerepeket is. Például eddig bármilyen elfajultak is voltak a politikai csatározások, sekélyes a beszédmód, de mégsem a nőkhöz kötődtek ezek az ordenáréságok. A férfiakra osztották az alantasabb szerepeket, akik meg is feleltek ezeknek a durvasági elvárásoknak. Most ellenben a női politikusok viszik a prímet a primitívségben, a színvonal alatti akciók terén. Ezt láthattuk az országházi botrányokozás vagy az MTVA-székházban való garázdálkodás alkalmával is."

Boross szerint "minden jel arra mutat, hogy a minták a világ másik fertályáról érkeztek, amelyekkel megpróbálnak felbomlasztani minden pozitív értékrendet".

A Soros-kampányba tökéletesen illeszkedő szavakat nem hagyták szó nélkül a megszólított ellenzéki pártok sem. Szerintük a volt miniszterelnök nem a női képviselőket, hanem elsősorban önmagát minősítette az újraindított Magyar Nemzetnek adott interjúban. Mint közös közleményükben írják: Boross Péter nem az ellenzéki nőket, hanem az egykor patinás lap szellemiségét, és a kereszténydemokraták táborát gyalázta meg nem túl férfias mondataival.

"Boross Péternek egyetlen szava sincs, amikor egy kormánypárti politikus eltöri felesége orr- és járomcsontját, de primitívnek nevezi a női képviselőket, ha jogosan kiállnak a választókért".

Emlékeztetnek: Boross Péter személyesen is élen járt afféle kijelentések megfogalmazásában, mint hogy szingli adót kellene bevezetni, vagy hogy a nő egy helyen nem helyettesíthető: a szülőszobában. Egy olyan politikus, akinek politikai közössége kifejezetten érdekelt a nők hátrányos megkülönböztetésének fenntartásában, és nap mint nap tesz azért, hogy a magyar társadalom több mint fele mind jogilag, mind társadalmilag, mind a közbeszéd szintjén hátrányokat szenvedjen, alaptalanul beszél politikai kultúráról.

A közlemény szerint az ellenzék női képviselői folyamatosan dolgoznak a hátrányos megkülönböztetéstől szenvedő társadalmi csoportokért, és azért, hogy ebben a társadalomban minden honfitársunknak megbecsült helye legyen. Szakmai munkájuk mind a bizottságukban, mind szakpolitikai síkon megkérdőjelezhetetlen: honvédelem, gazdaságpolitika, költségvetés, Európai Unió, szociális-, oktatási-, kulturális- intézményrendszerek tárgyában is kivételesen értékes munkát végeznek mindannyian.

"A magyar társadalomnak szüksége van erős nőkre az ellenzék sorain belül is. Egy igazi férfi soha nem beszél így a nőkről. Egy ilyen interjú után jó oka van mindenkinek arra, hogy a volt miniszterelnök helyett is elszégyellje magát."

- áll a pártok közös közleményében.