Brenner Koloman: Isten áldja hazánkat ezen a jeles napon!

Brenner Koloman: Isten áldja hazánkat ezen a jeles napon!

A Jobbik elnökhelyettese szerint miközben joggal fontos megünnepelnünk a magyar államiság több mint ezer évét, nem mehetünk el a jelenlegi fideszes egypárti államhatalom működését jellemző elv mellett, ami így szól: “Minden eszköz megengedett a hatalmunk megtartása érdekében!”

Augusztus 20-án fontos emlékeznünk. Fontos arra emlékeznünk, hogy Szent István királyunk a nyugati kereszténységet választotta, és az akkori idők legmodernebb államberendezkedését, hogy a magyaroknak a lehető legjobb életet, és a szebb jövőt biztosítsa. Nem más a mai nap sem a kérdés, ha arról esik szó, milyen országban élünk - írja Facebook oldalán a Jobbik elnökhelyettese.

Biztosítja-e a mai magyar állam a polgárainak azt, amit a 21. században, egy európai uniós tagállamban elvárhatnak?

- tette fel posztjában a kérdést az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke, aki leszögezte: nem ünneprontásból írja, de nem biztosítja.

Hiszen miközben joggal fontos megünnepelnünk a magyar államiság több mint ezer évét, nem mehetünk el a jelenlegi fideszes egypárti államhatalom működését jellemző elv mellett: “Minden eszköz megengedett a hatalmunk megtartása érdekében!”

Pedig már Szent Ágoston is leszögezte, hogy „Mi mások lennének az államok az igazságosság nélkül, mint hatalmas rablóbandák?”

"Szigorú, de igazságos - mindenkinek volt ilyen tanára, vagy más, olyan mérvadó személy az életében, akire ezt mondtuk vagy mondták rá az emberek, olyan, akinek komoly tekintélye volt. Amikor Szent István kialakította azt a rendet, amely aztán a középkori magyar állam egész Európában elismert és komoly alapját képezte, ilyen politikus lehetett. A kihívások korában élünk, s bizony nagy szükség van ilyen államférfiakra most is

- véli Brenner Koloman.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint az 1945 utáni világrend második hullámú átrendeződése időszakát éljük: az első hullámban szabadult fel Kelet-Közép-Európa a szovjetorosz megszállás alól és indult el az EU bővítése és a kontinens egyesítése. Igen, újra kell szabni ennek az együttműködésnek a kereteit, kell egy új kiegyezés a nyugati alapítók államok, és a 2004 után csatlakozók között.

De közben nem szabad utat téveszteni, nem szabad kockáztatni azt a célt, hogy a magyarok végre jólétben és szabadságban élhessenek! Hogy Szent Ágostonnal zárjam is gondolataimat: “Jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani.” Isten áldja hazánkat ezen a jeles napon!

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)