Brenner: A kormány mulasztásai miatt soha nem látott nehézségekkel indul a mostani tanév

Brenner: A kormány mulasztásai miatt soha nem látott nehézségekkel indul a mostani tanév

Az Orbán-kormány mulasztásait orvosolandó, az oktatási szakpolitikus bemutatta a Jobbik intézkedéscsomagját, főként a közoktatásra és a megélhetésre vonatkozóan.

Soha nem látott nehézségekkel kezdődik a tanév a fideszes kormány mulasztásai miatt

- vezette fel Brenner Koloman a tanévkezdés napjára időzített, csütörtöki sajtótájékoztatóját. A Jobbik oktatási szakpolitikusa jó tanévet, sok erőt és kitartást kívánt, különösen az alulfizetettség miatt sztrájkolni készülő pedagógusoknak.

Brenner emlékeztetett, a polgári engedetlenség eszközéhez elkeseredettségükben jutó tanárokat megfenyegető államtitkár szerint a pedagógusok rossz példát mutatnak a diákoknak.

Az államtitkár szerint rossz példát mutatnak a diákoknak a tiltakozó pedagógusok

Az írott normák figyelmen kívül hagyása jó eséllyel arra ösztönzi a kialakult értékrenddel még nem rendelkező diákokat, hogy a jövőben mérlegelés tárgyává tegyék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk, és milyeneket nem - így indokolta álláspontját Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár...

Szerintem a Fidesz mutat rossz példát

- reflektált a Jobbik frakcióvezető-helyettese, bírálva a kormány oktatáspolitikáját, amely szerinte 12 éve tudás- és értelmiségellenes.

Hangsúlyozta, a Jobbik felelős konzervatív pártként a pedagógusokat nem cselédként kezeli, mint ahogy azt a Fidesz teszi, hanem felelős értelmiségiként, és

"természetesen a 21. században, egy európai uniós tagállamban minden embernek joga van sztrájkolni"

- fűzte hozzá a jobbikos politikus, megjegyezve, hogy az általános sztrájk jogát is felháborító módon szűkítette be a Fidesz.

Az oktatást érintő problémák közül Brenner kiemelte a tanárhiányt, amely már 4800 főt jelent a legfrissebb adatok alapján. Erre pedig érvelése szerint csak az nyújthat megoldást, ha mind a társadalmi, mind az anyagi megbecsültségük lényegesen magasabb lesz.

Az iskolák téli fűtésének kérdését szintén megemlítette, miszerint már most több iskola bejelentette, az ebből adódó nehézségek miatt a rendestől eltérően zajlik majd a tanév. Szót ejtett a közétkeztetésről is, mivel az áremelkedés ezt a területet sem kerüli el. 

Pártja nevében aláhúzta, az oktatást mindig is kiemelt nemzetstratégiai ágazatként kezelték, ezért is javasolják az Orbán-kormánynak a jelenlegi nehézségek leküzdése érdekében a Jobbik intézkedéssorozatát.

  • Azonnal csoportosítson át a kormány az oktatás támogatására az idei költségvetésből, ebből 50 százalékos béremelést követelnek a magyar pedagógustársadalomnak; 
  • a családi pótlék azonnali megduplázásával segítsék a beiskolázási költségekkel küzdő magyar családokat, a plusz összeget családi kártyán biztosítva, hogy az a gyermeknevelési cikkekre legyen használható; 
  • Csökkentsék az alapvető élelmiszerek áfáját, átmenetileg nulla százalékra, ezzel is enyhítve a megélhetési problémákon.

- sorolta javaslataikat Brenner Koloman, aki szerint minderre bőven telne jelesül a közmédia vagy a propagandaminisztérium százmilliárdjaiból.

Soha nem látott nehézségekkel kezdődik meg a 2022/2023-as tanév a közoktatásban! (2022.09.01.)

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart, melynek témája: Soha nem látott nehézségekkel kezdődik meg a 2022/2023-as tanév a közoktatásban a fideszes kormány mulasztásai miatt! (2022.09.01.)