A románok szerint "váratlanul szigorú" zártkaput kapni azért, mert hanggránátot robbantottak a bíró mellett

A románok szerint "váratlanul szigorú" zártkaput kapni azért, mert hanggránátot robbantottak a bíró mellett

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az UEFA elutasította a Budapest Honvéd óvását az Universitatea Craiova elleni meccsen történt botrány után.

Hanggránát robbant a bíró mellett, 154 perc és tizenegyesek után esett ki a Honvéd, a Fehérvár égett a Vaduz ellen

Frissítés 22:55: a Budapest Honvéd a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy elfogadhatatlannak tartják a történteket, ezért az UEFA-nál megóvják a mérkőzést. A Budapest Honvéd-Universitatea Craiova Európa Liga-selejtező visszavágó, csakúgy, mint az első meccs, unalmas 0-0-t hozott, 2x15 perc hosszabbítás következett, de itt sem a futball produkálta a legemlékezetesebb jeleneteket.

A román csapat megúszta három zártkapus mérkőzéssel és 60 ezer eurós pénzbüntetéssel a sporteseményen elfogadhatatlan viselkedést.

Romániában viszont fordítva ülnek a lovon, az NSO beszámolója szerint az első román kommentárok váratlanul szigorúnak értékelik a döntést, sőt, a Craiova is fellebbezést nyújt be a retorzió ellen. Ennek sikerében annyira bíznak, hogy a zártkapu ellenére árulják a jegyeket az AEK Athén elleni Európa Liga-selejtezőre.

"Nem erre számítottunk"

- mondta a Craiova vezetője.

Sorin Cartu klubelnök a Telekom Sport televíziónak nyilatkozott, drasztikusnak nevezte az UEFA döntését, a másodfokú tárgyalásra új bizonyítékokat akarnak vinni.