Lángol egy ház a Péterfy és a Hernád utca sarkánál

Frissítés: Sikerült eloltani a tüzet.

Frissítés II.

Eloltották a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tüzet - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán, nem sokkal dél után az MTI-vel.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a 100 négyzetméteres lakás teljesen kiégett.

A lakásból átterjedt a tűz a tetőtérbe is, aminek következtében a tetőszerkezet 400 négyzetméteren károsodott. A lángok megfékezésében 44 tűzoltó vett részt tizenöt járművel.

A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték - közölte a szóvivő.

Frissítés I.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy 8-10 tűzoltóautó vonult ki a tűzhöz, ebből három emelőkosaras jármű.

Négy-öt mentőautó is a helyszínen van, tudósítónk a mentőktől úgy értesült, hogy eddig hat sérültje van a tűznek. Mivel a tető is ég, az onnan lehulló épületdarabok az utcán álló autókra zuhantak, a járművek egy részét emiatt tulajdonosaik már elvitték.

A kereszteződést és környezetét lezárták - tette hozzá.

Korábbaní írtuk:

A tűzoltók már a helyszínre vonultak, az oltás miatt komolyabb forgalmi dugó alakult ki a környéken.

A fővárosi katasztrófavédelem szerint több mint 30 lánglovag dolgozik a helyszínen, akik több oldalról, emelőkosárra szerelt vízsugárral is oltják a tetőszerkezetet.

Az egyik negyedik emeleti lakás gyulladt ki, innen terjedtek át a lángok a tetőre.

Kisdi Máté,  a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a ház kiürítése folyamatban van, eddig két sérültről tudnak, ők vélhetően füstmérgezést szenvedtek.

(Fotók: MTI)