Buszkatasztrófa: van biztosítása az utazásszervező cégnek és a busztársaságnak is

Buszkatasztrófa: van biztosítása az utazásszervező cégnek és a busztársaságnak is

Rendelkezik biztosítással a vasárnap hajnalban az M7-es autópályán balesetet szenvedett autóbuszt tulajdonló cég és az utazást szervező társaság is.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Tamás Zoltán János, az utazást szervező Volmer-Tours Kft. ügyvezetője megerősítette az MTI-nek azt az információját, hogy az autóbuszt a Tamás-busz Kft.-től bérelték, amelynek szintén ő a cégvezetője.

Elmondta, hogy három különböző biztosítótársaságnál rendelkeznek biztosítással, de a hivatalos vizsgálatra hivatkozva azt nem közölte, hogy melyek ezek.

Egy utas szerint defekt okozta a buszkatasztrófát

A Blikknek nyilatkozó egyik utas szerint nem a buszsofőr aludt el azon a Horvátországból hazatérő turistákat szállító járművön, mely vasárnap szenvedett súlyos balesetet az M7-es autópályán. A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított - mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

Tamás Zoltán János részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és együttérzéséről biztosította a baleset valamennyi sérültjét.

Elmondta, hogy vasárnap – miután értesült a balesetről – azonnal a helyszínre sietett, ahol a hatóságok munkáját segítette.

(MTI)