Elképesztő: most egy sérült kisfiút hagyott a fagyban a Volánbusz sofőrje

Ez nem a busszal utazók éve lesz.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Volánbusz egyik sofőrje nem tudott tízezresből visszaadni egy fiatal lánynak amikor az jegyet akart venni, ezért inkább lezavarta a buszról. Még azt sem várta meg, hogy a lány összeszedjen elég aprót a táskájából, így a diák leszállhatott a -7 fokos hidegbe, hogy másképp oldja meg az utazást.

Most újabb elképesztő esetről számolt be egy szülő: posztja szerint tegnap kora délután Zsámbékon a fia iskola végeztével sietett a buszhoz, hogy elérje a 784-es járatot Páty felé, de a jeges úton megcsúszott, és elesett. Az édesanya szerint gyermeke alaposan összezúzta magát, megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja, a nadrágja oldala.

A koszos ruhái miatt pedig a Volánbusz sofőrje egyszerűen nem engedte felszállni a buszra.

Azt anya azt írta:

„Otthagynak egy kiskorú, amúgy jól öltözött gyereket a megállóban télen a mínusz fokokban, aki szemmel láthatóan sérült (és segítségre szorul), hogy jusson haza ahogy tud a 12 km-re lévő otthonába. Kérdezem mégis hogy?”

Felvetette azt is, hogy a sofőrnek elég lett volna annyit kérnie a gyermektől, hogy sáros ruhában ne üljön le, de ő inkább a buszra sem engedte felszállni.

Az Index úgy tudja, a Volánbusz vizsgálatot indított az ügyben és rögtön elnézést kértek.

Nemrég számoltunk be egy másik buszos esetről, akkor a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. egyik sofőrje az óföldeáki idősek otthonánál kezdett balhézni a mentőkkel, amiért nem fért el miattuk a busszal. A mentők éppen újraélesztést végeztek, a buszsofőrt azonnal kirúgta a cég.