Igénytelen, életveszélyes, repedező dzsúdóközpontot sikerült építeni 380 millióból Cegléden

Kispóroltak mindent az épületből, korrupciógyanús beruházással.

Az Index írja, hogy a ceglédi dzsúdóközpontra 450 milliós állami támogatás jutott, amiből egyébként 50 milliót kapott a szövetség, 25 millió pedig eltűnni látszik, de a felépült csarnok legalább ronda és használhatatlan.

Az épület kétszer akkora, mint amekkora a klubnak kellene – gondolhatnánk azért, hogy nemzetközi versenyeket is lehessen rendezni Cegléden, de nem, ugyanis a nézőtér túl kicsi ehhez.

Az újonnan épült csarnok betonpadlóján 8-10 méter hosszú repedések vannak, mozog az aljzat, a födém illesztései pedig életveszélyesek.

Valószínűleg a gazdaságos fenntartás sem volt szempont a tervezőknél, mert napelem és hőszivattyú sincs, hiába kérte a klub.

Tulajdonképpen úgy néz ki az épület, mintha az lett volna a cél, hogy minél kevesebb pénzből összetákoljanak valamit. A tetőszerkezeti betongerendák nem illeszkednek pontosan egymáshoz, a téglák közt rések vannak, az ablakok zsanérjai pedig valamiért kívülre kerültek, ami egyedül a potenciális betörők dolgát könnyíti meg.

A dzsúdóteremben alapfelszerelésnek számító rugós padlózatot sem sikerült tökéletesen megoldani, a nézőtéren a falemezek érdes oldala van felül, hogy ha egy néző véletlenül oda is tévedne, legalább szakadjon ki a ruhája.

A gépházhoz elfelejtettek lépcsőt építeni, így falra csavarozott léceken kellene felmászni hozzá, az öltöző padlója pedig az elvárt műgyanta helyett beton lett.

Ennél azért többet érdemelne az a Ceglédi VSE, amelyik az elmúlt hat olimpia egyetlen magyar férfi dzsúdóérmesét – Ungvári Miklóst kinevelte.

Hova tűnt a pénz?

Volner János a Jobbik frakcióvezetője elmondta, hogy felháborító, hogy egy ilyen silány minőségű létesítményt sikerült összehozni Cegléden.

A politikus kifejtette, hogy az épületből gyakorlatilag mindent kispóroltak a kivitelezők, így a sportolók azt nem veszik igénybe, a fenntartási költségek pedig anyagi nehézségeket okozhatnak majd.

A költségek kapcsán elmondta, hogy korrupciógyanús ügyről lehet szó, és könnyen előfordulhat, hogy csak néhány haver járt jól ezzel a beruházással.