Rács mögött az országos roma holokauszt-csalás gyanúsítottja

Több ezer családot is megkárosíthattak. 

A portál csütörtöki cikke szerint a csalók azt mesélik be leendő áldozataiknak, hogy a második világháborús népirtásban átélt szenvedések miatt jogosultak lehetnek a kárpótlási összegre.

Osztrák, svájci és német alapokra hivatkozva azt állították, hogy

8000 és 12000 eurós igényt nyújthatnak be,

attól függően, hogy az üldöztetés túlélőjeként, vagy azok leszármazottjaként teszik azt.

Vigyázat! Holokauszt-kárpótlási csalók tűntek föl Magyarországon!

A portál szerint a csalók azt mesélik be leendő áldozataiknak, hogy a második világháborús népirtásban átélt szenvedések miatt jogosultak lehetnek a kárpótlási összegre.Osztrák, svájci és német alapokra hivatkozva azt állították, hogy 8000 és 12000 eurós igényt nyújthatnak be, attól függően, hogy a vészkorszak túlélőjeként, vagy azok leszármazottjaként teszik azt.

A fiktív adatgyűjtők eddig több száz embert verhettek át, őket azzal hitegették, hogy az adminisztrációs igénylőlap kitöltése és aláírása után már akár karácsony előtt hozzájuthatnak a pénzhez.

Előzetes költségként volt

akitől kétezer, de volt akitől 20-25 ezer forintot is elkértek.

A szentendrei  E. Jánost a salgótarjáni rendőrkapitányságon állították elő. Ezt követően

mintegy százan vonultak az épület elé, azt követelve a megyei rendőrkapitánytól, engedjék szabadon őt, mert "nem követett el semmilyen bűncselekményt - írja a RomNet. 
 
A portál közöl egy videót is, amelyen a férfi lánya elismeri, hogy

semmilyen roma holokauszt kárpótlási alap nem létezik

semmilyen ilyen jellegű program nincs meghirdetve, ahonnan pénzt várhatnának az emberek- Állítás szerint édesapja civil szervezete nevében mindössze egy „petíció” érdekében gyűjtik össze az adatokat, hogy azt eljuttassák „Brüsszelnek”, mert „a romáknak is jogosan járna a kárpótlás”.

A cikk megjelenése után akcióba lendült a "nemzet feljelentőjeként" ismertté vált Tényi István is, aki csalás gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Szentendrei Járási Ügyészségen és a Szentendrei Rendőrkapitányságon.