Cinikusan utasította el a Fidesz a martinkertvárosiakat

A fiatalok kapnak majd egy stadiont, tényleg?

A témában tartott sajtótájékoztatón Cseléné Figula Edina, a Jobbik martinkertvárosi szervezője elmondta, rendszeresen keresik helyi fiatalok, kisgyermekes családok, hogy a városrészben nincsenek sportolásra alkalmas terek. Mint mondta, a Jobbik még áprilisban levelet írt a sportért felelős alpolgármesternek, Kiss János azonban a mai napig nem válaszolt arra, tervezik-e sportpályák létesítését Martinkertvárosban. Ami biztos, hogy a városrész nem kap abból a tíz szabadtéri kondiparkból sem, aminek létesítéséről még augusztusban döntött a képviselő-testület.

Jakab Péter, a nemzeti néppárt frakcióvezetője elmondta, miután a választókerület fideszes képviselője következetesen hallgat a kérdésről, a Jobbik a közgyűlés elé vitte a lakosság jogos igényét, hogy a városrészben legyenek olyan sportpályák, amelyek bárki számára elérhetőek. Kriza Ákos cinikusan azt válaszolta, hogy Martinkertvárosban hamarosan új stadion fog épülni, nem igaz tehát, hogy nem lesznek sportpályák a városrészben. Az ellenzéki képviselő erre reagálva azt mondta:

„ha Kriza szerint ezzel meg fog oldódni a szabadidősport kérdése, akkor a Jobbik már csak arra vár választ, hogy a leendő stadiont mikor használhatják majd sportolásra a fiatalok, kisgyermekes családok? Ha soha, akkor egy kérdés marad: miért nem veszi komolyan a Fidesz a városrészben élők kéréseit?”