Climate March Budapest - Csatlakozzon a vasárnapi Globális Akciónaphoz!

A november 30-tól december 11-ig tartó, az ENSZ égisze alatt rendezett párizsi klímacsúcson 195 ország vezetői és klímaszakértői vesznek részt. A megnyitón számos ország állam- vagy kormányfője lesz jelen, köztük Barack Obama amerikai, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök, valamint Angela Merkel német kancellár. Áder János magyar köztársasági elnök is részt vesz és felszólal a nyitónapon.

A klímacsúcsot megelőző hétvégén környezetvédő csoportok mintegy 150 országban, Ausztráliától a Fülöp-szigetekig, Japánig és Bangladesig 2300 rendezvényt tartanak. Az első nagy demonstrációt pénteken Melbourne-ben rendezték, amelyen 40 ezren vettek részt. Manilában 2500-an vonultak fel, köztük egyházi személyek és diákok, és országszerte további akciókat terveznek. Az éghajlatváltozás különösen fenyegeti Ausztráliát a tengervíz szintjének emelkedése, illetve a Fülöp-szigeteket az éghajlattól függő természeti katasztrófák miatt.
 
Berlinben vasárnap nagygyűlést tartanak, és további demonstrációk lesznek egyebek között Londonban, Újdelhiben, Kampalában, Kyotóban, New Yorkban, Kairóban és Sao Paulóban. 
 
Természetesen Budapest sem maradt ki a sorból, a főváros is csatlakozik a globális Climate March akciónaphoz: mi is jelezhetjük, hogy szavak helyett tetteket várunk
 
Climate March Budapest szervezői arra figyelmeztetnek: ahhoz, hogy mindent megváltoztassunk, mindenkire szükség van, s bár a klímaváltozás hatásai mára mindennaposak, azonban talán sosem voltunk ilyen közel hozzá, hogy fordítsunk a történelem menetén.

Megújulók: 100 százalékban lehetséges!

Üzenjünk közösen Párizsba a magyar delegációnak, hogy küzdjenek egy igazságos globális megállapodás/egyezmény megvalósulásáért és tekintsenek haza is: az energiahatékonyságot és a megújuló erőforrások használatát tegyük kiemeltté Magyarországon - olvasható a meghívóban.

Küldjenek egy levelet a klímacsúcsra!

Ön is hozzon magávall egy falevelet, melyet közösen engednek majd el a menet végállomásáról, a Szabadság hídról! 

Önre is számítanak! 

Íme a program:
13:00 Gyülekező az Erzsébet téren a szökőkútnál 
 
13:30: Klíma Körséta a Kiskörúton
 
14:50 Közös akció: a levelek elengedése a Szabadság hídról
 
15:00 Az esemény vége
Az akció után 16 órától afterparty a MÜSZI-ben! 
 
A budapesti akción való részvételünkkel támogassuk, hogy Párizs az embereket megosztó erőszak helyett a valódi globális klímavédelmi összefogás, a jövőbe vetett bizalom helyszíne legyen - fogalmaznak a szervezők.
 
Részvételi szándékát jelezze a Facebookon.
 
Holnap találkozunk!
 
Mások mellett a klímacsúcsról is informálódhat tematikus oldalunkon: