Csempe ragasztása: csináld úgy, mint a profik! (x)

Csempe ragasztása: csináld úgy, mint a profik! (x)

A csempe az egyik legkedveltebb burkolat, amit jellemzően a fürdőszobában, a konyhában, illetve az ebédlőben szoktunk használni.

Ahhoz azonban, hogy tökéletes végeredményt érhessünk el, oda kell figyelnünk néhány dologra.

Többek között például arra, hogy hogyan oldjuk meg a csempe ragasztását, vagyis hogy milyen termékeket használunk erre a célra. Szerencsére ezen a téren viszonylag széles választék áll rendelkezésünkre, így neked sem kell aggódnod amiatt, hogy nem találod meg a tökéletes megoldást.

Ha még nem találtál olyan webshopot, ahol minőségi termékeket tudnál vásárolni a felújítási munkákhoz, akkor nézz körül a Bíborfesték Üzletház csemperagasztóinak kínálatában! Itt ugyanis a Baumit által gyártott cementbázisú változatokat találod, sőt még szuper fugázóanyagot is be tudsz szerezni.

Érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod a csempe ragasztásáról? Akkor a lehető legjobb helyen vagy, ebben a cikkünkben ugyanis sok hasznos információt mondunk ezzel kapcsolatban. Gyere, és tarts velünk!

Miért fontos a csempe megfelelő fixálása?

Ugye te sem szeretnéd, hogy a csempelapok idővel lepotyogjanak a falról, vagy elmozduljanak a padlóról? Ha ráadásul a csempe el is törik, akkor bizony nehéz helyzetbe kerülhetsz. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy ugyanazt a csempetípust már nem gyártják. Ha nem raktároztál be belőle, akkor legfeljebb egy nagyon hasonlóval tudod helyettesíteni a leesett vagy széttört darabot. Ez pedig nagymértékben rontja a helyiség esztétikáját.

Ezt az igen kellemetlen szituációt csak úgy kerülheted el, ha a megfelelő ragasztóanyag használatával fixálod őket a felületre. Szerencsére ma már nem kell égen-földön keresni ezeket a termékeket, hiszen a kínálat változatos képet mutat.

Milyen csemperagasztókat használj?

Fontos kérdés persze, hogy melyik ragasztót érdemes választani. E tekintetben mindenképp a minőség legyen az első szempont, amire alapozol. Ha ugyanis nem a megfelelő összetétellel rendelkezik a készítmény, akkor nem biztosít kellő tartást, ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a csempelapok elmozdulnak vagy leesnek.

Ha olyan gyártók termékpalettájáról választasz, mint amilyen a Baumit is, akkor garantáltan nem nyúlsz mellé. A márkás ragasztók nagymértékben ellenállnak a statikus terhelésnek, mindamellett, hogy más előnyös tulajdonságaik is vannak, például vízállóak.

A fugázásról se feledkezz meg!

A csempézéshez a fugázás is hozzátartozik, ami nem más, mint a lapok közötti rések kitöltése a megfelelő alapanyaggal. Ezáltal nem csak szebb, hanem tartósabb is lesz a burkolás, a fuga ugyanis elősegíti a csempe tapadását.

Láthatod, hogy a csempe ragasztását nem szabad a véletlenre bízni, ha ugyanis így teszel, akkor a csempelapok könnyen leeshetnek. Ennek elkerülése érdekében mindenképp használj minőségi olyan ragasztókat, amik képesek megfelelően fixálni őket. Így ugyanis szép és tartós végeredményre tehetsz szert.