Csúnyán beégett a kormánypárti Karc FM! Kevés magyar zenét sugárzott, a médiahatóság figyelmeztette

Mellesleg a 12 órás híreket Déli Newsnak hívják.

Az állami felügyelet alatt álló közszolgálati hírügynökség; az MTI nem túl meglepő módon egy meglehetősen unalmas cím mögé rejtette a hírt, ami egyszerre tréfás és meglehetősen ciki. Mint az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdai közleményéből kiderül a médiahatóság figyelmeztette az erősen kormánypárti, konzervatív, tehát hivatalosan is nagyon magyar Karc FM szolgáltatóját, hogy

a rádió túl kevés magyar zenét sugároz.

Emiatt a mondat miatt azért illik egy gyorsan múló pillanatra felröhögni, majd hangosan méltatlankodni, mert a Karc FM főszerkesztője, Gajdics Ottó korábban azt mondta, hogy vállaltan azokhoz szeretnének szólni, akik már másodjára szavaztak az Orbán-kormányra. A Karc FM rádió eddig tökéletesen megtévesztett rajongói csoportja ezt az üzenetet komolyan elhitte, olyannyira hogy a legnépszerűbb közösségi portálon a leírásukban azt írták, hogy ők maguk „nemzeti szellemű – rádióműsort kedvelők – emberek baráti köre”. Mi több megjelölték a „magyarság” és a „nemzeti konzervativizmus” címkéket is, amelyeket most lehet, hogy törölni kényszerülnek.

Mondjuk, aki tudja azt, hogy a konzervatív Karc FM a rockzenei magazint Amerika Hangjainak nevezte el,
 
a 12 órás híreket pedig Déli Newsnak
 
- utóbbit minden bizonnyal a bennszülött magyarok nyelvén alapuló pidzsinből kölcsönözte - az előbb is gyanút foghatott volna. Mit szólnának ennek a hírnek hallatán azok a hős eleink aki kivívták a nándorfehérvári diadalt a fegyveres bevándorlókkal szemben és akiknek az emlékére a déli harangszó szól? Nem lehet tudni. De, azt igen, hogy talán lesz némi háborgás a rádióhallgatók körében, akik közül a rádió indulását követő majdnem félév alatt nem egészen 1500-an tetszikelték a sajtótermék hivatalos oldalát. Mondjuk az is lehet, hogy a tisztelt közönség meg sem lepődik a különös értesülés hallatán azok után, hogy Habony Árpádhoz köthető 888.hu főszerkesztője a Fidesz által hirdetett polgári Magyarország értékrendjéről azt mondta, hogy az egész egyszerűen egy politikai termék. 

A Karc FM nem mellesleg kevesebb gazdasági tematikájú műsort, helyi közélettel foglalkozó, közszolgálati és idegen nyelvű műsort, valamint több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz képest, illetve megsértette a termékmegjelenítés szabályait, és burkolt reklámot is sugárzott.