Csütörtök reggel 391 fölött volt a forint euróárfolyama, így most a 387-es szintet is erősnek tekintik a szakértők

Csütörtök reggel 391 fölött volt a forint euróárfolyama, így most a 387-es szintet is erősnek tekintik a szakértők

Keddhez képest 10 forinttal lett drágább az euró, de a csütörtök délelőtti mélypont után némileg korrigált. A tendenciózus pénzromlás többtényezős, de mindenképpen összefüggésben van a kormány gazdaságpolitikájával és az ezzel kapcsolatos kommunikációval.

Gyengült a forint csütörtök reggelre a nemzetközi devizapiacon az előző esti jegyzéséhez képest: reggel hét órakor 389,78 volt az euró árfolyama, de éjszaka a 390-es határt is átlépte. A dollárt 363,66, a svájci frankot pedig 407,58 forinton jegyezték.

Délelőtt fél nyolc körül 391,69 forintba került egyetlen euró, ez volt a mélypont.

A nyár végén drasztikus romlást mutatott a forint, amit a szakértők többek között azzal magyaráznak, hogy a befektetők nem bíznak a magyar kormány gazdaságpolitikájában.

A Forbes beszámolója szerint jobb a helyzet, mint év elején, mivel az euróval és a dollárral szemben 2,5 százalékkal erősödött a forint, és csak a svájci frank ellenében gyengült mindössze 1 százalékkal.

A Portfolio már erősödésről számolt be: délután kissé korrigált a forint, jelenleg 388-as szint környékén mozog az euróval szemben – írták. A lap azt is hozzáteszi, hogy ez az árfolyam 0,3 százalékkal erősebb, mint tegnap volt.

(Címlapkép: Alfahír)