Nem tartott sokáig a gyereknap - felfüggeszthetik Czeglédy Csaba mentelmi jogát

Érdekes módon most gyors az ügyészség. 

A legfőbb ügyész pénteken indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére - közölte a Legfőbb Ügyészség. Az indítványról a Nemzeti Választási Bizottság határoz.

A Legfőbb Ügyészség az eljuttatott közleményében azt írta: a több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát csütörtökön jogerősen nyilván tartásba vették országgyűlési képviselőjelöltként. A képviselőjelöltet a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll.

A Csongrád Megyei Főügyészség ezért Czeglédy Csaba képviselőjelöltként történt jogerős nyilvántartásba vételét követően a nyomozást felfüggesztette, és Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását megszüntette.

Hozzátették: az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozhatja az NVB elnökénél, Polt Péter ezt pénteken megtette. A mentelmi jog felfüggesztése esetén a büntetőeljárás folytatható.