Dakar, 5. nap: Sébastien Loeböt is felfalta a sivatag

Nincs kegyelem.

Loeb néhány kilométerrel a speciál rajtja után lyukba zuhant, a navigátor megsérült, gerincét és bordáit fájlalja.

„Nassert követtük, és láttuk, hogy továbbmegy, de azt nem vettem észre, hogy a gerinc mögött van egy lyuk. Pont beleestünk. Megvártuk a kamiont, ami kihúzott minket. Utána, amint 30 km/h fölé gyorsítottam, Daniel felüvöltött a fájdalomtól”

 - mesélte a Peugeot pilótája.

Stephane Peterhansel megnyerte a szakaszt, a második és harmadik helyen két Toyota ért be, Ten Brinke – De Villiers sorrendben. Sainz negyedik, Al-Attiyah ötödik lett. Peterhansel előnye így már több mint fél óra Sainz előtt, Ten Brinke 1 óra 15 percre van az első helytől.

Dakar, 4. nap: nem bírta az Opel, Szalayékat kizárták

Az autósoknál a harmadik napos Toyota-siker után újra a Peugeot állt az élre, Sébastien Loeb volt a leggyorsabb. A versenyzők az óceán partján startoltak, de sokáig nem élvezhették a látványt, bezavarták őket a dűnék közé.A Peugeot felemás napot zárt: Loeb ugyan megnyerte a szakaszt, de Cyril Despres sziklának hajtott, kitört a jobb hátsó kerék, kérdéses a folytatás.

Motorosok

Joan Barreda Bort volt a legjobb ezen a szakaszon, több mint tíz percet verve Matthias Walknerre. Összetettben továbbra is Adrien van Beveren van az élen. Gyenes Emánuel 38. lett, Dési János a 77., Saghmeister Gábor a 112.

Az eddigi leggyorsabb kamionos Nikolaev felborult, de hamar talpra kerültek, sőt, végül meg is nyerték a szakaszt. Összetettben az előnye már majdnem egy óra. A quadosoknál Nicolas Cavigliasso nyert, de továbbra is Ignacio Casale vezet.

Autós-motoros összefoglaló: