Jó hír: Demeter Márta nem ijedt meg a szociktól, továbbra is kormányt akar váltani

Természetesen, ami leginkább foglalkoztatja most a belpolitika iránt érdeklődőket, vajon hol és kivel folytatja a munkát Demeter Márta. Nos, a válasz sokakat ki fog józanítani, mert a képviselő nem tervezi, hogy átüljön más frakcióba, függetlenként fog tovább dolgozni.

"A parlamenti munka és a képviselői mandátum, amellett, hogy feladatot szab, egyben lehetőség és felelősség. A jövőben egy nagyon markáns, rendszerkritikus politikát szeretnék megvalósítani"

- tárta fel elképzeléseit.

Szavaiból kitűnik, hogy erre a markáns, rendszerkritikus politizálásra az MSZP keretein belül nem volt mód, továbbra is fenntartja hogy egyes formális és informális vezetők a szocialista párton belül nem a kormányváltásért dolgoznak, a túlélésre játszanak. Botka Lászlót viszont kiváló jelöltnek tartja:

"az a program, amit képvisel, az az újfajta és konkrét, tisztességes politika, amit felvázolt, teljesen támogatható. Az én kilépésem semmiféleképpen sem ellene, vagy az általa képviselt elképzelések ellen szól".

A hogyan tovább kérdésre egyelőre még nincs meg a konkrét válasza. Demeter Márta úgy látja, a Fidesz politikája megnyomorította az embereket, akik számára a kormányváltás létkérdéssé vált.

"Ám kormányváltás érdekében szükség van olyan együttműködésre is, ami magába foglal pártokat és párton kívül állókat is. Utóbbiak vannak többen. Én arra törekszem és arra fogok ezután is törekedni, hogy minél több ember és társadalmi szövetség találhasson egymásra. Ki kell törni abból a dobozból, amit Orbán Viktor eszkábált az ellenzéknek"

- mondta el a lapnak.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a szocialista tábort megosztotta Demeter Márta kilépése. Többen is gratuláltak neki a bátorságáért és a példamutatásáért, mások viszont leárulózták. Eközben Gőgös Zoltán, az MSZP alelnöke szerint volt párttársa nem mérte fel a valós lehetőségeit, ezért dönthetett a távozás mellett. Az állami hirdetésekből tuningolt Népszavának nyilatkozva a politikus ugyanakkor fenntartotta azt a kormánysajtóban elterjedt pletykát is, miszerint Demeter 6 hónap múlva a Jobbikban folytatná.