249.568.610 forint - nyilvános a tapolcai Elios-szerződés is

Ez sem rossz pénz, azért.

Dobó Zoltán a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a 2014. február 13-án Császár László (Fidesz-KDNP) polgármester által aláírt dokumentumot.

A szerződés értelmében a miniszterelnöki vő, Tiborcz István cége 249.568.610 forint értékű közbeszerzést nyert el - egyedüli jelentkezőként.

Arról korábban a 24.hu számolt be az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésére hivatkozva, hogy Lázár János minisztériuma állta Cegléd, Szolnok, Kecskemét, Zalaegerszeg 2-2, valamint Keszthely, Tapolca, Mezőhegyes, Hévíz és Balatonfüred eliosos beruházásainak önrészét is, viszont arra a kérdésre egyelőre senki nem válaszolt, hogy az önkormányzatok eleve abban a tudatban vágtak-e bele a Tibocz-cég számára optimalizált, a településnek felülárazott projektbe, hogy meg fogják kapni az állami refinanszírozást.

Elios-botrány, új fejezet: Rig Lajos kikérte a tapolcai közbeszerzés iratait és az OLAF-jelentést

"Egyre több információ lát napvilágot az Elios-botrányról. Nagy valószínűséggel a kormány és Tapolca volt fideszes polgármestere is asszisztálhatott a pár évvel ezelőtti közbeszerzési csaláshoz, amikor a tapolcai közvilágítás korszerűsítésével Orbán Viktor vejének cégét bízták meg" - írja Facebook-oldalán Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki az ügy kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult Tapolca jegyzőjéhez.

Mint ismert, a Tiborcz-üzletek kapcsán az OLAF 13 milliárd forint esetében állapította meg, hogy azt szabálytalanul költötték el - így ennyit kell a magyar államnak visszafizetnie az adófizetők pénzéből.