Ellenzéki képviselőkkel szembeni intézkedést kért Kövér Lászlótól az ÁSZ-elnök

Ellenzéki képviselőkkel szembeni intézkedést kért Kövér Lászlótól az ÁSZ-elnök

Büntetés jöhet.

Az Állami Számvevőszék ex-fideszes elnöke, Domokos László írásban kért intézkedést Kövér László házelnöktől azt követően, hogy ellenzéki pártok képviselői februárban „Fidesz pártszékház” matricákat helyeztek fel az ÁSZ székházának bejáratára egy demonstráció során.

Domokos László az Alfahír birtokába jutott dokumentumban azt sérelmezi a házelnöknél, hogy szerinte több ellenzéki párt képviselője is megszegte az Országgyűlésről szóló törvény azon pontját, miszerint a képviselők a képviselői igazolványukat csak rendeltetésüknek megfelelően használhatják.

Domokos László levele

Domokos László levele

ÁSZ-levél

Az ÁSZ-elnök szerint ebbe nem fért bele az, hogy a képviselők a rendőrsorfalon a képviselői igazolványukkal jutottak át, hogy felmatricázzák a –kormánypártoknál mindent rendben találó, az ellenzéket pedig jelentős bírságokkal sújtó- Számvevőszék épületet.

A matricázás az N1TV riportjának végén látható:

!(youtube-video://mOw15-yml3g)

Domokos azt írta Kövér Lászlónak, hogy álláspontjuk szerint a képviselők megszegték a képviselői esküjükben (!) foglaltakat, ezért azt kéri, vizsgálják ki a történteket és tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Az ÁSZ-elnök levelét a házelnök továbbította Vejkey Imrének, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának KDNP-s elnökének, így a bizottság keddi ülésén ennek fényében tárgyalhatnak majd az ellenzéki képviselőkről.

Veszélyben az alkotmányos rend

Domokos László levelében arról írt, hogy meglátása szerint az Állami Számvevőszék függetlenségének folyamatos kritizálása veszélyezteti az alkotmányos rendet, az ellenzéki pártok fellépése valójában vagyoni előnyök szerzésére irányul, az pedig anyagi kárt jelentett, hogy egy matricát tettek az ajtajuk melletti táblára.

Éljen a Párt, éljen az ÁSZ, éljenek Domokos és Kövér elvtársak!

reagált a hírekre Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő, az Igazságügyi bizottság alelnöke. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott,

a diktatúra kiépülése igazán groteszk helyzeteket képes szülni, főleg akkor, amikor a rendszer hű szolgái mindenkinél jobban akarják bizonyítani, hogy ők tudnak a legmélyebbre hajolni Őfelsége kegyeiért.

Jakab szerint ez vonatkozik Domokos Lászlóra is, mert úgy látja, az egykori Fidesz-képviselőnek most épp független ÁSZ-elnököt játszva sikerült nagyon mélyre hajolnia, pontosabban süllyednie. Mint írta,

"Domokos elvtársat zavarja a vélemény szabadsága, ezen belül zavarja a kritika, a tüntetés, a matrica. Nem zavarja viszont, hogy a Jobbikot úgy büntették meg, hogy az ártatlanságunkat igazoló dokumentumokat tavaly át sem vették, idén meg visszaküldték azzal, hogy biztosan nem is valódiak. Nem zavarja az sem, hogy az ÁSZ-döntéssel szemben Magyarországon nem lehet jogorvoslattal élni, viszont ki lehet anyagilag véreztetni a legerősebb ellenzéki pártot. Domokos László jogállamban alkalmatlan ÁSZ-elnöknek, pártállamban viszont tökéletes."

És mivel Jakab úgy látja, ma pártállam van, és mert „nem szeretné kritikájával veszélyeztetni az alkotmányos rendet”, ezért hozzátette:

Éljen a Párt, éljen az ÁSZ, éljenek Domokos és Kövér elvtársak! Kegyelmet nem kérek. Csak igazságot.