2019. 02. 10. 15:58

„Értékelni jöttek” – a Várból az ÁSZ-székházhoz mentek a tüntetők

Vasárnapra valamennyi ellenzéki párt tüntetést jelentett be Budai Várban lévő Szent György térre azért, hogy a rabszolgatörvény ellen és a magyar demokrácia fennmaradása mellett demonstráljon. A rendezvény után a tömeg az Állami Számvevőszék székháza elé vonult, mert az ÁSZ újabb bírságokat vetett ki az ellenzéki pártokra, miközben a kormánypártoknál mindent a legnagyobb rendben talált. Az eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkben számoltunk be.

Élő N1TV-közvetítés:

 

(Fotók: Béli Balázs/alfahir.hu)

20:23

 

19:09

A tüntetőknek kétezer példányban készítettek Fidesz-pártszékház matricákat, azt rájuk bízzák, hogy hová teszik fel.

 

Hivatalosan véget ért a tüntetés.

19:04

A szervezők zárásképp felmatricázzák az ÁSZ-székház bejáratát. A matricákon az áll, hogy "Fidesz-pártszékház".

 

 

 

Ezen túl legalább egy tucatnyi lapot is felragasztanak az épületre. A tömeg azt skandálja, hogy "tolvajbanda", és persze Orbán Viktor is "egy geci" maradt.

19:02

A DK-s Arató Gergely szerint egykor megtiszteltetés volt a számvevőszéknél dolgozni, most meg olyan elnöke van, aki még fideszes politikusnak is túl hülye volt. (sic)

 

Mint fogalmazott, "hazafiak vagyunk, és akik ma azt hiszik, hogy uralkodhatnak a népen, rövidesen megtanulják, hogy az uralom a népé."

18:55

Kepli Lajos a Jobbikból arról beszél, hogy nem véletlen a helyszínválasztás:

 

amit fent a Várban kitalálnak, azt az ÁSZ végrehajtja, és az eszközökben nem válogat.

 

Úgy véli, az egyetlen cél ami összefogja az ellenzéki pártokat, az a korrupt kormány leváltása és az olyan törvények visszacsinálása, mint a rabszolgatörvény.

 

18:50

Az LMP-s Demeter Márta arról beszél, hogy az ÁSZ szolgalelkűen hajtja végre a fideszes megrendeléseket, miközben a korrupció ellen nem tesz semmit.

 

Olyan kormány kell, amely az emberek szolgálatába állítja ismét az államot!

 

18:46

Sok gyermek van a tüntetők között, de a Fidesz-kampányeseményekre kivezényelt fiatalokkal szemben ők szemmel láthatóan élvezik a demonstrációt.

18:45

Az Állami Számvevőszék elvesztette "állami számvevőszék jellegét" a liberális Sermer Ádám szerint.

18:42

Az ÁSZ-székházat védő rendőrök nagyrésze legfeljebb 21 évesnek tűnik, idősebbet elvétve látni.

 

Kunhalmi közben arról beszél, hogy minden ellenzéki képviselőnek szolidárisnak kell lenni minden ellenzéki képviselővel, és megbonthatatlan egységet kell képezni, különben "el fognak minket taposni."

18:36

A szocialista Kunhalmi Ágnes arra hívja fel a figyelmet, hogy a Fidesz már minden, elméletileg független állami intézményt saját érdekeinek rendel alá.

 

 

Szerinte azért bünteti Kövér László az ellenzéki képviselőket, mert nem hagyják, hogy a Fidesz végigverje autoriter politikáját.