„Értékelni jöttek” – a Várból az ÁSZ-székházhoz mentek a tüntetők

Vasárnapra valamennyi ellenzéki párt tüntetést jelentett be Budai Várban lévő Szent György térre azért, hogy a rabszolgatörvény ellen és a magyar demokrácia fennmaradása mellett demonstráljon. A rendezvény után a tömeg az Állami Számvevőszék székháza elé vonult, mert az ÁSZ újabb bírságokat vetett ki az ellenzéki pártokra, miközben a kormánypártoknál mindent a legnagyobb rendben talált. Az eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkben számoltunk be.

Élő N1TV-közvetítés:

 

(Fotók: Béli Balázs/alfahir.hu)

A Fidesz-ellenes tüntetés egyelőre békésen halad az ÁSZ-székház felé, hamarosan odaérnek.

 

Ameddig Orbán Viktor a miniszterelnöke Magyarországnak, addig a magyar fiataloknak csak külföldön van jövője - így kommentálta a kormányfő évértékelőjét az Alfahírnek Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus.

Bősz Anett szerint ma Magyarországon mindenkiért aggódni kell, aki nem Orbán Viktor véleményét osztja.

 

 

Demokráciát, demokráciát! - skandálja a tömeg a beszéd végén.

Fülsüketítő a dudaszó, majd az ÁSZ-székház előtt is megkezdődnek a beszédek. Kocsis-Cake Olivio beszél elsőként, a párbeszédes politikus szerint a tüntetők tisztában vannak vele, hogy először a pártokat, aztán később őket is ellehetetlenítik.

Néhány perccel a tüntetés hivatalos kezdete után még nem kezdődtek meg a beszédek. A tömegben feltűntek a Liberálisok és a momentumosok zászlói is.

Viktor, a te négy kereked már rég nincs kint - emlékeztet a szocialista Bangóné Borbély Ildikó a miniszterelnök 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék ígéretére.

 

Bangóné szerint Orbán a hívei előtt a családok védelméről beszél, miközben a magyaroknak megszavazza a rabszolgatörvényt.

Rendőrsorfal védi a Fidesz-ernyőszervezetként egyre jobban teljesítő ÁSZ székházát a tüntetőktől. A ruházatuk alapján úgy tűnik, hogy nem készülnek rendbontásra.

Z. Kárpát Dániel szerint fontos területet emelt ki beszédében a miniszterelnök. A Jobbik alelnöke szerint viszont a Fidesz által tervezett eszközök nem mind megfelelők. Azt mondta, egy, a Jobbik által is szorgalmazott bérlakásprogram segíthetne a fiatalok itthon tartásában.

A momentumos Nemes Balázs tapsot kér a vidéki tüntetőknek, mert szerinte Budapesten már megbukott a Fidesz, és hamarosan vidéken is meg fog.

 

 

Bármilyen sötét lepellel takarózik a Fidesz, a szégyent nem lehet eltakarni Nemes szerint.

 

A fidelitasos karlendítés miatt a 888-nál felmondott Oláh Gellértet köszönti a munkaerőpiacon, szerinte hamarosan a többi propagandistára is ez vár.

 

Az MTA melletti kiállásra is buzdít Nemes.

Nemes Balázs a Momentumtól most arról beszél, hogy a Fidesznek "hogy van pofája" azt mondani, hogy az ÁSZ független, amikor egy fideszes politikus vezeti.

A színpad előtti tömeg ezres nagyságrendűre duzzadt, de a tér még nincs tele.

A Himnusz után szólt az Orbán takarodj, kezdődnek a beszédek.

A párbeszédes V. Naszályi Márta arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök várba költözésére az MTA egyéves költségvetésével megegyező összeg ment el.

 

A rabszolgatörvénnyel valamennyi magyar szabadidejére jegyzett be elővásárlási jogot a kormány - mondta V. Naszályi.