Dunakeszin is azonosítottak koronavírus-fertőzöttet egy idősotthonban

Dunakeszin is azonosítottak koronavírus-fertőzöttet egy idősotthonban

Mint ismert, a mai nap folyamán (néhány hét késéssel igaz - szerk.) elrendelte az országos tisztifőorvos, Müller Cecília, hogy ellenőrizzék az ország összes idősotthonát. 

A 444.hu információi szerint egy dunakeszi idősotthonban megjelent a koronavírus-fertőzés. A magán fenntartású otthonban krónikus pszichiátriai betegségben, Alzheimer-kórban vagy sclerosis multiplexben szenvedő betegek élnek. A portálnak Gyöngyösi Sándor, az otthon vezetője azt nyilatkozta, hogy az illető tünetmentes, elkülönítették az intézményben. A pozitív eredményt egy gyorsteszt mutatta ki, jelenleg a PCR-teszt eredményére várnak, ami legkésőbb holnapra várható.

Elmondása szerint addig nem tesztelik a többi lakót, de jelenleg mindenki tünetmentes.

A város fideszes polgármestere, Dióssi Csaba szerint a lakó nemrég kórházi ellátást kapott, onnan tért vissza az otthonba. De egyelőre nem tudni, hogy a fertőzés így, vagy más úton jutott be az intézménybe. 

Érdekesség, hogy korábban a fideszes sajtó (M1-től a Pesti Srácokig) azért esett neki Karácsony Gergelynek, mert a fővárosi Pesti Úti idősotthonban nagyon sokan megfertőzöttek. Többségükben a főpolgármestert okolták a fertőzés kialakulása miatt. Kíváncsian várjuk, hogy ezek után Dunakeszi polgármesterének is neki esnek majd vagy marad a kettős mérce?