Kicsinyes: kormánykritika miatt vonná vissza Dunaújváros fideszes polgármestere a Quimby kitüntetését

Ha kritizálod Orbán Viktort, Cserna Gábortól ne várj díjat.

Dunaújváros fideszes polgármestere, Cserna Gábor ugyanis az alábbiakat találta mondani egy november közepén tartott testületi ülésen:

"Nyilván nem fogok példákat mondani, de gondolok a Quimby együttesre, satöbbi, satöbbi, akik már nem igazán feltétlenül méltók erre a címre."

Az ATV által közölt felvételen a városvezető ezzel arra utalt, hogy szerinte több más korábbi kitüntetett mellett a népszerű együttes is méltatlanná vált a Dunaújvárosért Díjra.

Az eset azért is pikáns, mert a polgármester személyesen tüntette ki a Quimbyt még 2012-ben.

A találgatások szerint Kiss Tibi varangykirályos verse miatt gondolhatja Cserna, hogy Kiss Tibiéknek már nem járna a díj.

A Quimby az alábbi közleményben reagált

Sajnálattal hallgattuk a polgármester úr sajtóban megjelent gondolatait a Quimby zenekarról, melyet egy dunaújvárosi közgyűlésen tett, miszerint a zenekar ma már nem méltó arra a Dunaújvárosért Díjra, amit 2012-ben kapott a szülővárosától és szíve szerint visszavenné azt, de ugye ilyet nem illik.
 
Bár értetlenül állunk a probléma előtt, ha komolyan úgy gondolja, visszaadjuk Önnek.
 
Emlékeztetném, hogy az elismeréssel együtt járó 200 ezer forintos honoráriumot nem tudjuk visszaküldeni, mert azt otthagytuk a városnak, hogy abból inkább egy fiatal tehetséges helyi zenekart támogasson.
 
Boldog karácsonyt Polgármester Úr!

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV-nek úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy a polgármester kinyilatkoztatása a szólásszabadságról és a demokráciáról vet föl kérdéseket. Az ellenzéki honatya szerint fontos, hogy

ne lehessen elhallgattatni azokat az embereket, akik kimondják az igazságot.

Emlékeztetőül álljon itt Kiss Tibor ominózus verse, ami annyira letaglózhatta a szólás- és véleményszabadság dunaújvárosi fideszes bajnokait:

Miért basszátok szét az országomat?

Miért rúgjátok hasba az ápolót?

Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat?

Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a sátánnak is túl gecik vagytok, még ő is megvet titeket

Mert a sátán bátran vállalja magát, de ti hívőként lettetek hitetlenek

Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok

Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott

de ha lepihentek a büdös sárban

Ugyanúgy, mint a népetek

Én pióca leszek a pusztulásban, és szívom majd a véretek.

"Miért basszátok szét az országomat?" A Quimby frontembere tökéletes verset írt Orbánékról

A zenész az Alinda című műsor vendége volt. A beszélgetés hétfőn kerül majd adásba, és naná, hogy ezzel a korunkat igen pontosan körülíró alkotással reklámozzák az adást. A műsorvezető egyébként arra kérdezett rá, hogy miért nem politizál soha a dalszövegeiben.