Ötezer forint a nyugdíjas-szavazat: A dunaújvárosi Fidesznek csak választások előtt fontosak az idősek

Felháborító jelenet zajlott le a dunaújvárosi közgyűlés szeptember 21-ei ülésén: a testület jobbikos képviselőjébe, Barta Endrébe napirend előtti felszólalása alatt a fideszes többségű testület egy videofelvétellel akarta belefojtani a szót. Ő azonban nem hagyta magát, és fájó igazsággal szembesítette a kormánypárti városvezetést.

Barta Endre napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy Cserna Gábor, fideszes polgármester minden egyes nyilvános szereplése és megszólalása alkalmával azt érzi legfontosabb dolgának, hogy Dunaújváros nyugdíjasait a Jobbik ellen hergelje.

A jobbikos képviselő szerint

"ez egy helytelen irány, az viselkedik így, aki fél".

A testület fideszes többségénél nagyon betalálhatott Barta megjegyzése, mert miközben a jobbikos városatya arra szeretett volna kitérni, hogy a kormánypárti politikusok félelme azért lehet indokolt, mert a közvélemény-kutatásokban mért Fidesz-előny nem valós, durva módon félbeszakították:

ugyanis az ülésteremben egy projektorral bejátszották Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának sajtótájékoztatóját, melyben arról értekezik, hogy Vona Gábornak szerinte miért kellene bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól.

A példátlan akcióra válaszul Barta Endre, felelős higgadtságról téve tanúbizonyságot, rámutatott: az ilyen típusú uszítás is csak alátámasztja az előbbi kijelentését, és ha a Fidesz valóban olyan előnnyel rendelkezne, amekkorát mutatni szeretnének, akkor nem lenne szükség ilyen nemtelen eszközökre, hogy elhallgattassák az ellenzék vezető erejét.

Barta Endre ráadásképpen felidézte, hogy a helyi Fidesz úgy uszítja a Jobbik ellen az időseket, hogy közben nem lát bennük mást csupán olcsón megvásárolható szavazatokat: felidézte, hogy míg 2016 pünkösdjén a nyugdíjasok ötezer forint bónuszt kaptak az önkormányzattól, amit 2018-ra szintén megígért a polgármester, addig 2017 teljes keresztényi ünnepi évköre ilyen pluszjuttatás nélkül múlt el.

"Mi a hasonlóság 2016 pünkösdje és 2018 húsvétja között? Az, hogy választások lesznek. Önök nem segítik, hanem megvásárolják a nyugdíjasokat"

- zárta gondolatait a Jobbik képviselője.

A felháborító jelenetről készült felvétel az alábbi videóban tekinthető meg:

Minden tiszteletem Barta Endrének, a Jobbik dunaújvárosi önkormányzati képviselőjének, amiért ilyen higgadt tudott maradni Cserna Gábor közönséges magatartása miatt. A polgármester ahelyett, hogy a város valós problémáival foglalkozna, csak személyeskedni tud és a közgyűlést a saját önös politikai érdekeinek az alacsony szintjére süllyesztetni. 2018-ban el kell söpörnünk ezt a hozzáállást!

Közzétette: Pintér Tamás – 2017. szeptember 21.

„Vona Gábor haljon meg!"

Annyira nem, hogy pár hete Dunaújvárosban egy lakossági fórumon oda is ment a Jobbik elnökéhez.Tupó bácsitól az N1TV megtudta, hogy szerinte miért „nem ember" Vona Gábor, és azt is, hogy meddig fog élni Orbán Viktor, akivel közös fotója is van az elrakott Nemzeti konzultációs levelek között.A házaspár a tévéből tájékozódik, és azt is onnan hallották, hogy a Jobbik-elnök miket mondott az idősekről - bár a teljes szöveggel nem találkoztak, hiszen az az interneten volt.