Eb-hősökkel vág neki Európának a Fradi

Bár napokig úgy tűnt, hogy a Ferencváros játék nélkül juthat tovább a Bajnokok Ligája selejtezőköréből, az UEFA különös döntésével mindent felborított. A Fradi az albán bajnok Skenderbeu csapatával csapott volna össze, ám őket bundázás miatt kizárták a sorozatból, fellebezésüket pedig elutasította a bíróság. A döntést követően azonban az UEFA jelezte: a Fradinak az albán második helyezettel, a Partizani Tiranával kell játszania a továbbjutásért, akik addigra már játszottak egy Európa Liga selejtezőt a Slovannal és épp Pozsonyban készültek a másnapi visszavágóra.
 
A Fradi így ma Elbasan városában kezdi meg idei nemzetközi szereplését. A csapatban ott lesznek az Európa-bajnokságon remeklő labdarúgók: Gera Zoltán és Böde Dániel mellett a játékosok megmozdulásait elemző Instat-rendszer alapján a magyar válogatott legjobbja, Lovrencsics Gergő is pályára léphet majd. Utóbbi játékossal remek üzletet kötött az FTC vezetése: már télen előszerződést kötöttek vele, így ingyen érkezett a Lech Poznanból. Rajta kívül játszani fog az Eb-kerettag Dibusz Dénes, valamint a szlovák válogatottban pályára lépő Stanislav Seszták is, csakúgy, mint a Copa Americáról visszatérő Ramirez. Szerephez juthat a klub másik két új szerzeménye is: az osztrák válogatott Djuricin, valamint a Werder Bremen tartalékcsapatából igazolt Oliver Hüsing. 
 
A Fradi játékoskeretének összértékét egyébként 13,4 millió euróra becsüli a Transfermarkt, míg az albán csapatét mindössze 6 millióra. A találkozó esélyese egyértelműen a magyar csapat, ám a tegnapi napon is kiderült, senkit sem lehet lebecsülni: a giblaltári Lincoln megverte a Celticet, a máltai Valletta pedig döntetlent játszott a Crvena Zvezdával