Eddával támad a közgyűlés

Megkezdődött 2015 első Fővárosi Közgyűlés, rögtön repülőrajttal: ötven javaslatról dönthetnek a városatyák, köztük három jobbikost is el kell majd utasítaniuk a fideszeseknek.

Semmim nincsen nekem, mit adhatnék, megvetetlen ágyakban alszom rég" - szól az Edda egyik - B. Tóth Lászlósan szólva "örökzöldje" '81-ből a Fővárosi Közgyűlés díszes termében. Sajnos ezt igen hamar lekeverték, elvégre dolgozni csak csöndben lehet, meg hát a dal szellemisége sem igazán illet bele a hangulatba.

Szerdán megkezdődött 2015 első Fővárosi Közgyűlés, a hagyományokhoz híven, rögtön repülőrajttal: ötven javaslatról dönthetnek a városatyák, így például várhatóan felállítanak egy városarculati céget, csatlakozhatnak a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez (mármint közgyűlés), valamint tárgyalhatnak a településszerkezeti tervről és a rendezési szabályzatról, valamint közterületek elnevezéséről.

Továbbá tárgyalnak (és a fideszes többség jóvoltából várhatóan el is utasítják) a Jobbik javaslatairól, vagyis elutasítják-e az M0-s autóút díjfizetőssé tételét, a születési támogatás bevezetéséről, valamint a Fővárosi Ifjúsági Önkormányzat létrehozásáról.