Egy magánkórház hatodik emeletén rejtették el az Integritás Hatóság fedőnevű, fideszes sóhivatalt

Egy magánkórház hatodik emeletén rejtették el az Integritás Hatóság fedőnevű, fideszes sóhivatalt

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás helyett létrehozott álszervezet székhelye a Kínai Turisztikai Központ szomszédságában található. Az úgynevezett „Integritás Hatóság” annyira transzparens, hogy nem engedték be Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselőt.

Gyöngyösi Márton pénteki sajtótájékoztatója után egy közérdekű bejelentést szeretett volna tenni az elvileg korrupcióellenes célzattal létrejött Integritás Hatóság (IH) előtt, de a biztonsági őrök nem engedték be az egyébként egy magánkórház épületében, a hatodik emeleten jól elbújtatott hivatalba az EP-képviselőt, pedig a szervezet honlapján is olvasható, hogy személyesen is lehet visszaélésekkel kapcsolatos bejelentést tenni náluk.

A biztonsági őr azt sem akarta hagyni, hogy az épület előtt sajtótájékoztatót tartsanak.

A politikus közérdekű bejelentést szeretett volna tenni azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor meg akarja szerezni a Spar tulajdonjogának egy részét, és ajánlotta az egyik rokonát, hogy fölvásárolhassa a bolthálózat 30 százalékos résztulajdonát.

Gyöngyösi Mártont már a recepcióról visszafordították a biztonsági őrök.

„Olyannyira transzparens az Integritás Hatóság, hogy egy magánkórházba, annak is a hatodik emeletére rejtik el, és én egy párt elnökeként és európai parlamenti képviselőjeként nem tudok bejutni hozzájuk, hogy leadjam a bejelentésemet” – adott hangot jogos felháborodásának Gyöngyösi Márton.

Az Integritás Hatóság úgy működik ma Magyarországon, hogy nem lehet bejutni az ajtaján.

Bunkó stílusban hajtotta el az ellenzéki képviselőt négy biztonsági őr. Egyikük még akkor is zavarta Gyöngyösi Mártont, amikor az megpróbált beszámolni az esetről a sajtónak.

(Címlapkép: Alfahír)