Elfelejtette, hogy a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd jelöltje

Elfelejtette, hogy a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd jelöltje

A helyi választási bizottság utasította Raffai Jánost, a Válaszd Orosházát Egyesület!, a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd polgármesterjelöltjét, hogy ne használja magára a választási kampányában a független polgármesterjelölt kifejezést.

Érdekes "amnézia" okozhatta Raffai János, orosházi polgármesterjelölt feledékenységét. A városvezetői pozícióért harcba szálló férfi egyébként, a Válaszd Orosházát Egyesület!, a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd jelöltje. Azaz furcsa lenne független polgármesterjelöltként értelmezni politikai kampányát.

A helyi választási bizottság határozatában felszólította Raffai Jánost, hogy a továbbiakban tartózkodjon a független polgármesterjelölt kifejezés használatától, a kampány idején.

Raffai János függetlennek próbálta beállítani magát, pedig a négy ellenzéki párt is támogatja.

Szintén ezen pártok és egyesület támogatottjaként, képviselőjelöltként induló Dr. Sinóros Sándorné esetében is hasonló határozatot hozott a választási bizottság felszólítva a jelöltet, hogy tartózkodjon a független orosházi lakosok kifejezés használatától kampánya idején. Mint ismert korábban Siófokon a fideszes polgármester- és képviselőjelöltek próbálták függetlennek feltüntetni magukat.

A választási bizottság határozata értelmében Sinórosné nem állíthatja be úgy, mintha jelöltjeik függetlenek lennének.

Nem használtak Fidesz-logót, illetve a narancssárga színeket is mellőzték plakátjaikról, szórólapjaikról és Facebook-megjelenéseikről.

Ezért a helyi választási bizottság elmarasztalta őket. Megállapította, azzal, hogy függetlennek mondták magukat, tettük alkalmas volt a választók megtévesztésére, egyben sértette a választási eljárásról szóló törvény alapelveit is. Az orosházi álfüggetlenek esetében is hasonló megállapításokat tett a helyi választási bizottság.

(Címlapkép: Raffai János/facebook)