Elfogták az ijedős angyalföldi rablót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat rablás bűntett miatt M. Krisztián 40 éves budapesti lakos ellen.

A férfi október 21-én bement egy Budapest III., Harrer Pál utcai gyógyszertárba, ahol az ott dolgozó nőt egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. Amikor az eladótérbe a gyógyszertár másik alkalmazottja belépett, a férfi megijedt és értékszerzés nélkül eliszkolt.

Két héttel később újra próbálkozott, és bement egy Budapest XIII., Petneházy utcai zöldségesbe, ahol az eladót szintén egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette. Az alkalmazott a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta a férfinak, aki egy kerékpárral elmenekült a helyszínről.

Személyi sérülés a bűncselekmények elkövetésekor egyik esetben sem történt. A zsaruk november 3-án, angyalföldi munkahelyén fogták el a rablót. A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.