Ellenzéki szövetség: Elég abból, hogy Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

Ellenzéki szövetség: Elég abból, hogy Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

"Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését" - írja a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP, és Párbeszéd közös közleményében.

Salátatörvényt nyújtottak be a „kivezetésre szánt" állami vagyon „mielőbbi"(!!!) privatizációja érdekében

A Fudan Egyetem és a terasznyitás/25 ezer áldozat örve alatt az Orbán-kormány egy eddiginél is komolyabb manőverbe kezdett az állam privatizálása terén: egy olyan kiskaput építene a rendszerbe, amely megnyitná a lehetőséget a közvagyon mielőbbi magánosítása előtt.

Mint írták: a Parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a „kivezetésre szánt” állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata „a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony” kivezetése lesz.

Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható.

Hozzátették, hogy a leghatározottabban nemet mondanak az állami vagyon kimentésére. A leghatározottabban elítélik a rezsim átmentését célzó lépéseket, a közvagyon, az adóforintok fideszes magánzsebekbe juttatását. Egyúttal a leghatározottabban tiltakoznak minden, "a magyar emberek érdekeivel szemben meghozott döntés ellen."

"Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek!"

- zárul a közlemény.