Ismét terheléses támadást észleltek az előválasztás rendszerében

Ismét terheléses támadást észleltek az előválasztás rendszerében

Az előválasztás második fordulójának első napján az abban szervezői feladatot ellátó aHang Facebook-oldalán újabb terheléses támadások észleléséről számoltak be, ahogy az az első forduló során is megtörtént. Mint fogalmaztak:

Jelen pillanatokban is állandó és nagy erejű terheléses támadások alatt állunk! Újra megcélozták az előválasztás informatikai rendszerét, különböző célpontokkal, több hullámban.

A problémát kifejtvén hozzátették azt is, hogy úgynevezett DoS típusú támadás érkezett komponensenként egymás után, normál felhasználástól 1-2 nagyságrenddel nagyobb terhelés. Az első pár perces kiesést okozott a elovalasztas.hu-n.

Megnyugtatásképp közölték, hogy a sátrakat és az online szavazást nem érintette egyik sem, lassulás volt, de szolgáltatás-kiesés nem. A védelmi rendszer és az informatikusaik gyors reagálásának köszönhetően a működésük egyelőre zavartalan. Mint írták:

Jelenleg az üzembiztos működés biztosított, de kisebb fennakadások előfordulhatnak. Kérjük a szavazni vágyó polgárok türelmét, az informatikusok rendíthetetlenül dolgoznak a rendszer védelmén.

Az előválasztás hivatalos közösségi oldalán pedig mindezt megerősítették.

Mint ismert, az előválasztás második fordulójában (október 10-16 között) két miniszterelnök-jelölt küzd meg, hogy eldőljön, ki legyen közülük az ellenzék közös vezetője a 2022-es országgyűlési választáson.

Ma elindult az előválasztás második fordulója, itt vannak a részletek

Vasárnap reggel elkezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója, így a két még versenyben maradt miniszterelnök-jelöltre lehet leadni a voksokat. A tervek alapján jövő szombaton zárul a procedúra, és a szavazatok személyesen, a sátrakban bárhol leadhatók, vagy az interneten keresztül online módon.