Rendőrségi nyomozás indult az előválasztási rendszert ért támadás kapcsán

Rendőrségi nyomozás indult az előválasztási rendszert ért támadás kapcsán

Rendőrségi nyomozás indult azután, hogy az ellenzéki előválasztás technikai hátterét hackertámadás érte - tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat nem közöltek a lappal, így azt sem tudni történt-e az ügyben gyanúsítotti- vagy tanúkihallgatás.

Az előválasztás első fordulójának kezdete után nem sokkal állt le a rendszer. A szerevezők akkor még a nagy érdeklődésre gyanakodtak, majd néhány óra elteltével már támadásról beszéltek. Bedő Dávid momentumos politikus a leállás után néhány nappal azt közölte a lappal, hogy az ellenzék feljelentést tesz a rendőrségen a hackertámadás miatt. Állítása szerint megvizsgálták a rendszert és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Azt mondta, a beavatkozás Kínából indult, akkor még csak azt a forrást sikerült azonosítani.

Az előválasztás második fordulója néhány napon belül, vasárnap indul és jövő szombatig tart. Ezúttal már csak miniszterelnök-jelöltre lehet voksolni, a szavazólapon pedig három név fog szerepelni: Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.