Elsőbálozók fesztivál kisokosa

A  „fesztiválszűz” olvasóink számára összeállítottunk egy videós segédletet.

Stage diving

Reflektorfény-hiányban szenvedők fő foglalatossága, kombinálva a strandszezonban ellesett (hasas, hátas, segges) ugráskísérletekkel. Sikeressége nagyban függ az éppen színpadon álló csapat és a rendezvény biztosításáért, a közönség biztonságáért felelős személyek toleranciájától, valamint a rajongótársak szimpátiájától (gonoszságától). Kötelező alapszabály: ne lábbal előre!
 
Deluxe változat: ha szerencsefaktorunk az égbe szökik, és netán idolunk ugrik közibénk, ez esetben alaposan megmacerálhatjuk, sőt leellenőrizhetjük ővilágsztársága valódiságát is.
 

Crowd surfing

Mazohisták és exhibicionisták vállakon, fejeken, kezeken való sodródása, hempergése, úszása, de krónikus bizalomhiányban szenvedők egyik terápiájaként is elfogadott tevékenység. Sértődékenyeknek zárt ruházat ajánlott!
 

Pogo vs. moshpit

Csoportosan elkövetett hadonászással, rugdosódással, ugrálással, profik esetében néha akrobatikus elemekkel kombinált mozdulatsorok összessége, ami néha a másik fél számára nem szándékosan elkövetett bántalmazásba is torkollhat. 
 

Circle pit

Spirális örvénylés vagy lökdösődve körbe-körbe kocogás, futás, indián szökdelés, megkergült birka módjára. Asztmások, tornából felmentettek, vékony testalkatúak hátrányban.
 

Wall of death 

Szemtől-szembe, azaz a régi korok háborús, kézitusás csatajeleneteit megidéző, (remélhetőleg fegyver nélküli) üvöltve, hörögve egymásnak rohanása, összeszaladása, parancsszóra.
 
 
Aki viszont nem az arctalan tömeg részeként akarja kiélni magamutogató énjét, hanem szólisztikus megoldásokban szeretné kiteljesíteni önmagát, azoknak bónuszként még két lehetőség:
 
Retrólázban égő stréberek, romantikus hősszerelmes alkatúak, vagy egyszerűen csak a Táncdalfesztivál sátrak katlanában izzadó, de igazán kuriózumra vágyóknak az 1981-es Cha-cha-cha című, felejthetetlen, az akkori kamaszodó fiatalságra – természetesen nem a tánctermi jelenetek miatt – erőteljes hatást gyakorló film végignézése (tényleg végig!) javallott. Ugyanis a kiskisasszonyok és kisgavallérok trenírozását hosszan és részletekbe menően bemutató alkotásból viszonylag könnyen, kis gyakorlással el lehet sajátítani a legfontosabb klasszikus táncstílusokat és azok pontos lépéskombinációit.
 
 
A keményebb megszólalást favorizáló, de a legegyénibb koreográfiák magasiskoláját bemutató elithez foggal-körömmel ragaszkodni kívánó fanatikusoknak pedig a legendás New York-i HC veterán Sick Of It All Step Down című, több mint két évtizedes örökzöldjéhez készített – kiváló oktatóanyagként is felhasználható – klip tanulmányozása ajánlott.
 
 
Jó szórakozást!
 
fotó: Béli Balázs