Energia- és gazdasági válság elleni alapot hoz létre a főváros

Energia- és gazdasági válság elleni alapot hoz létre a főváros

Energia- és gazdasági válság elleni alap létrehozásáról döntött az idei évi költségvetési rendelet módosításával a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Az MTI azt írja, a főváros az alapból akarja a megnövekedett költségeket fedezni.

A testület a rendkívüli ülésen 18 igennel, 10 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett határozott a rendeletmódosításról.

Az alapba befolyt pénz a közvilágítással, intézményi rezsikiadások emelkedésével, kamatkiadásokkal, közösségi közlekedéssel, továbbá a hátrányos helyzetű budapesti lakosok rezsitámogatásával kapcsolatos többletigények fedezetének biztosítására használható fel.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten a főpolgármester bejelentette, rezsitámogatási rendszert vezet be Budapest, évi 48 ezer forintot kaphatnak a rászoruló családok.

Karácsony: Októbertől igényelhető a budapesti rezsitámogatás

Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatja az erről szóló előterjesztést - mondta a főpolgármester hétfőn Budapesten a közmédiának. Karácsony Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott: "nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem (...)