Válságban az ország, túl kevés az új ingatlan

Nincs is aki csináljon, mindenki elmenekült. 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) felmérése szerint az üzleti tevékenységet leginkább a szakemberhiány hátráltatja, ezt követi a kapacitás hiánya, elavultsága, valamint a magas adminisztrációs terhek.

Esélytelen, hogy egy magyar fiatal önerőből saját otthonhoz jusson: csak a bérlakás segíthet

Honnan lenne pénze egy huszonéves fiatalnak arra, hogy lakást vegyen? Hiszen még csak nem is hitelképes. Albérletben éljen élete végéig? A fizetése fele elmegy rá. Mit ér a CSOK, ha nincs hozzá alap? És miért nem látja a kormány, hogy ezek demográfiai válságot okozó jelenségek? Vagy látja, csak nem érdekli?

Koji László, az ÉVOSZ elnöke szerint a hazai építőipar legnagyobb problémája a hatékonyság, hiszen Ausztria ugyanannyi foglalkoztatottal közel hatszor több termelési értéket tud előállítani, mint Magyarország.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt tíz évben alig volt szükség az építőipari szolgáltatásokra, így a fizetőképes kereslet megjelenése időzavarba hozta a magyar építőipart.

Ennek következtében most olyan piaci helyzet állt elő, amely ki fogja kényszeríteni, hogy a szükséges mértékben javuljon a magyar építőipar hatékonysága. A kérdés már csak az, hogy kivel és hogyan, ha a kormány elüldözött több mint félmillió embert az országból.